CHP'den Komisyon Raporuna Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'den Komisyon Raporuna Tepki

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin konuşması CHP'den komisyon raporuna tepki CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: "Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır" CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır.

25.05.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin konuşması CHP'den komisyon raporuna tepki

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

"Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır." dedi.

Köse, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği bir basın toplantısıyla TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'nun, Meclis Başkanlığı'na sunduğu 6 Mayıs tarihli rapora tepki gösterdi.

Raporda gerek çocuklar, gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler bulunduğunu iddia eden Köse, "Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi çocuklarımızın her türlü istismardan korumak ve bunun önlemlerini almaktır." diye konuştu.

Köse, böyle bir evliliğe imkan tanımanın hukuk, ahlak ve vicdanla bağdaşmayacağını ifade ederek, bunun çocuk evliliğinin önünü açtığını da öne sürdü.

Bir an önce bu düşünceden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Köse, "Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Günlerdir bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi taktirde buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz." dedi.

"Daha koruyucu politikalar bekliyoruz"

Köse, rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili önerilerin de kabul edilemez olduğunu öne sürerek, kadınların, yıllardır verdikleri mücadele sonucu elde ettikleri haklarından taviz vermeyeceklerini aktardı.

Şiddet gören kadınlar için alınan koruma tedbirlerinin "mesai saatleri" ile sınırlandırılamayacağını vurgulayan Köse, şöyle konuştu:

"Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsin, 'delil getir seni koruyayım' diyemezsin. Erkek mağdur olmasın diye kadına verilecek nafakayı evliliğin devamı süresine bağlayarak kadının şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsin, bunun adına evliliği korumak diyemezsin. Bu evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumak demektir. Şiddeti meşrulaştıramazsın, aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsin. Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır."

CHP Ankara İl Kadın Kolları Kızılay'da eylem yaptı

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı da komisyon raporunu partinin il başkanlığı önünde yaptığı açıklamayla, protesto etti. Grup adına açıklama yapan Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara, söz konusu raporu tanımadıklarını belirterek, geri çekilmesi çağrısında bulundu.

"Devlet tecavüzcüyü koruma, yargıla", "Dur yapma ne olur, bu çığlık sizin kızınıza da olur" yazılı dövizler taşıyan grup, "Susma haykır, tecavüzcüye hayır", "Al yasanı başına çal" sloganları atarak dağıldı.

CHP\'den Komisyon Raporuna Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'den Komisyon Raporuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.


Advertisement