CHP'den Maden İşçilerine Destek - Son Dakika
Güncel

CHP'den Maden İşçilerine Destek

Ereğli’den yola çıkarak 35 kilometrelik mesafeyi yürüyerek Zonguldak’a gelen HEMA işçilerine, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve CHP İl Başkanlarından destek geldi.

23.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik binası önünde 2 gündür devam eden eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ”Hem işçileri işlerinden çıkarıyorlar, hem de imtiyaz haklarını ellerinde tutuyorlar, madem siz madenleri işletmeyeceksiniz işçileri işlerinden çıkaracaksınız, neden elinizde tutuyorsunuz? Verin onları devlet işletsin. 21.yüzyılda, enerji savaşlarının olduğu bir dönemde Türkiye’nin yer altı zenginliklerinin birilerinin keyfiyetiyle kapalı kalamaz. Buna izin vermememiz lazım” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın açıklamasından sonra söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de “ Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak madencinin emeğinin tartışma konusu yapılmasını istemiyoruz. Ama bunun dışındaki her konuda tartışmaya hazırız. Ancak madencinin alınteri, yaşama hakkı, işi ve istihdamı tartışma konusu yapılamaz. Biz Zonguldak’ta çok büyük bedeller ödedik. 5 bine yakın madencimizi ülke ağır sanayisini omuzlarımızda taşımak için kaybettik. Biz Zonguldak olarak insanlara aş kapısı olduk, ekmek kapısı olduk” dedi.

Konuşmalarını sona erdiren CHP’liler daha sonra GMİS’i ziyaret ederek desteklerini devam ettirdi.

MURAT KÜÇÜK

CHP\'den Maden İşçilerine Destek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'den Maden İşçilerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement