CHP'den Öğretmenlerin Ek Göstergelerinin Artırılması İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

CHP'den Öğretmenlerin Ek Göstergelerinin Artırılması İçin Kanun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerin ek göstergelerinin, mali haklarında iyileşme sağlayacak şekilde derecelerine göre artırılması için kanun teklifi verdi.

24.11.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerin ek göstergelerinin, mali haklarında iyileşme sağlayacak şekilde derecelerine göre artırılması için kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin gerekçesinde, "Öğretmenlerimizin yüzde 82 gibi önemli bir kısmı öğretmenlik yapmaktan memnun olmadıklarını belirtmektedir. Önemli bir kısmı kredi kartı kullanımı ve tüketici kredileri nedeniyle bankalara borçludur ve borçlarını borçla ödeyerek çevirmeye çalışmakta, gelecekleri için tasarruf yapamamaktadır. Bütün bu unsurlar öğretmenliği cazip bir meslek olmaktan uzaklaştırmaktadır" denildi.

Teklife göre, öğretmen ve diğer personel için 1. dereceye uygulanacak ek gösterge 3600, 2. dereceye 3000, 3. dereceye 2200, 4. dereceye 1600, 5. dereceye 1300, 6. dereceye 1150, 7. dereceye 950 ve 8. dereceye 850 olarak öngörüldü. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Öğretmenlerin Ek Göstergelerinin Artırılması İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zekiSARAL: Sayın Cebi yıllardır polislerin kanayan yarasını görmediniz duymadınız 1 in 4 ü ek gösterge 2200 mağduriyetlerimizi görmezden geldiniz neyin peşindesiniz seçim yatırımıysa avucunuzu yalarsınız. 0 0 Yanıtla

Advertisement