CHP'den Ses Çıktı! - Son Dakika
Yerel

CHP'den Ses Çıktı!

CHP\'den Ses Çıktı!

Şanlıurfa'da kendi aralarındaki iç çatışmalarla gündeme gelen CHP Teşkilatı aylar sonra Urfa sorunları ile ilgili bir açıklama yaptı.

13.06.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son olarak eski başkan Ömer Karakeçili'nin ağır sözleri ve ardından görevden alınması ile gündeme gelen CHP Urfa Teşkilatından aylar sonra Urfa sorunları ile ilgili ses çıktı. Mahkeme kararı ile kayyuma devredilen CHP'de kongre sürecine kadar il başkanlığını yürüten Murat Yazar açıklamasında kent gündemindeki sorunlara değindi.

'ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU'

Yazar, ilk olarak 2014 yılı pamuk destekleme ödemelerinin DEDAŞ'ın alacağından dolayı halen ödenmediği için çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi. DEDAŞ'ın haksız yere çiftçilere çıkardığı borcun çiftçileri mağdur ettiğini açıklayan Yazar, "Geçtiğimiz gün çiftçilerimizin Viranşehir ilçemizde yaptıkları eylemlerle gündeme gelen çiftçilerimiz dünde Siverek ilçesinde seslerini hükümete duyurmak için eylem yapmış ancak, emniyet güçlerinin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalmışlardır. GAP'ın başkenti, tarım şehrinde uygulanan bu politika sayesinde çiftçilerimiz istemedikleri halde başka illerde tarım yapmak için göç etmeye zorlanacaktır" dedi.

'763 PROJE NASIL TAMAMLANACAK'

Basın açıklamasının devamında AK Parti'nin seçim öncesi Urfa halkına vaat ettiği 763 projenin nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda endişeleri olduğunu belirten Yazar, "Ak Parti seçim öncesi Şanlıurfalılara 763 proje taahhüt etti. Ancak, seçimden beri iki buçuk ay geçmesine karşın herhangi bir projeden ses seda çıkmamaktadır. Oysa 5 yılda taahhüt edilen 763 projenin her birinin 3 günde bir yapılması gerekiyor. Başkan ve ekibinin ne yapacağını merak etmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

'11 NİSAN STADYUM VE TUGAY YERİ NE OLACAK'

11 Nisan stadyum yerinin peşkeş çekileceği yönünde duyumlar aldıklarını belirten Yazar, Tugay yeri ile 11 Nisan stadyum alanın betonlaşmamasının gerektiğini açıkladı. Yazar, bu konu ile ilgili de "Kentin bu iki önemli yeri olan alanlar vatandaşların aileleriyle beraber rahatça dinlenebilecekleri, gezebilecekleri park alanlarının olması gerekiyor. Kentimizin nefes alacağı bu yerlerin Topçu Meydanı gibi beton yığını olmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

'RABİA DEĞİL, TOPÇU MEYDANI'

Belediye meclisinin almış olduğu 'Rabia' ismi kararının Şanlıurfalılara hakaret olduğunu söyleyen Yazar, "Urfa tarihinden beri Topçu Meydanı olarak anılan meydana Rabia meydanı ismi verilmesine anlam veremedik. Şanlıurfa'nın Kurtuluş mücadelesini verdiği alan olan Topçu Meydanı kişilerin isteği ile değişmesi mümkün değildir. Topçu Meydanı halkın gönlüne kazınmıştır" dedi.

'DUBLE YOLLAR YAPILMADI'

Yazar son olarak Çevik kuvvet- Evren Sanayi arasında yapımı 3 yıldır devam eden bu yolun bir arpa boyu yol almadığını belirtti.

Yazar: "Şanlıurfa'da turizmin saklı cenneti olan Birecik- Halfeti duble yolunun çalışmasının başlamadığından dolayı, günde yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Halfeti'ye gidiş ve dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Birecik- Halfeti duble yol çalışması bir an önce yapılması gerekmektedir. Diğer bir yanda Türkiye'nin birinci dünyanın 6'ncı büyük barajı olan Atatürk barajının halen Bozova ve Adıyaman duble yol çalışması halen bitirilememiştir. Bunlar Şanlıurfa'mız için büyük kayıptır" şeklinde ifadeler kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel CHP'den Ses Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement