CHP'den Soru Polemiği Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP'den Soru Polemiği Açıklaması

CHP Karabük İl Başkanlığı dün yaşanan soru polemiği ile ilgili açıklamada bulunarak, ‘Partimizin basın toplantısını provoke eden bu şahsı ve olayın oluşuna uygun olmayan, partimizi suçlayıcı şekilde yayın yapan internet sitelerini kınıyoruz” denildi.

27.08.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Karabük İl Başkanlığı dün yaşanan soru polemiği ile ilgili açıklamada bulunarak, 'Partimizin basın toplantısını provoke eden bu şahsı ve olayın oluşuna uygun olmayan, partimizi suçlayıcı şekilde yayın yapan internet sitelerini kınıyoruz" denildi.

CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel merkezi 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirmek, partimizin tutumunu vatandaşlara anlatmak için milletvekillerimizi görevlendirmiş, bu kapsamda İstanbul Milletvekilimiz Selina Doğan, Hatay Milletvekilimiz Hilmi Yarayıcı ve Adana Milletvekilimiz Zülfikar İnönü Tümer önceki gün sabah saatlerinde kentimize gelmiş ve iki gün boyunca incelemelerde bulunmuştur ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, milletvekillerin izlenimlerini Karabük basınıyla paylaşmak için basın toplantısı düzenlendiğini de belirtilerek, " Basın açıklaması sırasında gazeteciler soru sormuş ve bu soruların hepsi milletvekillerimiz ve il başkanımız Erdoğan Dinçel tarafından cevaplanmıştır. Gazeteciler soru sorarken daha sonra Safranbolu Sonsöz Gazetesi'nin sahibi olduğunu öğrendiğimiz Dursun Doğan, soru sorma hakkını kullanmak istemiş ancak soru sormak yerine partimize yönelik ithamlarda bulunmuştur. Tüm gazeteciler oturduğu yerden soru sormasına karşın Dursun Doğan, yerinden kalkarak masanın önüne kadar gelmiş ve ithamlarını sürdürmüştür. 'CHP'nin HDP ile neden ortak hareket ettiği' suçlamasında bulunmuş ve Türkiye'de barış olup olmadığı gibi garip sorular sormuştur. Gazeteci kimliğiyle toplantıya giren kişinin bu provokatif tutumuna karşın milletvekillerimiz ve il başkanımız sakinliğini ve olgunluğunu korumuş ve bir tartışmaya girmemiştir.

Buna karşın Dursun Doğan ısrarla bir tartışma çıkmasını ister gibi ithamlarını sürdürmüştür. Toplantıda bulunan diğer gazeteciler de Dursun Doğan'a tepki göstererek, kişisel değerlendirmesini toplantının ardından yapması gerektiğini söylemişlerdir.

Toplantının ardından il başkanımız Erdoğan Dinçel, kendisiyle konuşmak istemiş ancak Dursun Doğan kabul edilemez bir tavır sergileyerek "Ben soru soracağım siz de bana cevap vermek zorundasınız" diye bağırmaya başlamıştır. Bunun üzerine partililerle bir itiş kakış söz konusu olmuştur. Gazeteciler, haber kaynaklarına soru sorarken kişisel görüşlerini sorunun içinde belirtemezler. Tarafsız olmak zorundadırlar. Dursun Doğan, tüm bunlara riayet etmediği gibi milletvekillerine karşı kışkırtıcı bir tutum almış ve bu tutumunu toplantının ardından da sürdürmüştür. Partimizin basın toplantısını provoke eden bu şahsı ve olayın oluşuna uygun olmayan, partimizi suçlayıcı şekilde yayın yapan internet sitelerini kınıyor, bu şahsın çirkin ve saldırgan tutumunu önlemeye yönelik son derece duyarlı ve tutarlı davranan sayın yerel basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den Soru Polemiği Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement