CHP'den Türkiye Muharip Gaziler Derneğine Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP'den Türkiye Muharip Gaziler Derneğine Ziyaret

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: "Gazilerimiz, Türk milletini temsil etmişlerdir.

05.11.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Gazilerimiz, Türk milletini temsil etmişlerdir. Eksikliklerin tamamlanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya başkanlığındaki heyet, Türkiye Muharip Gaziler Derneğine ziyarette bulundu. Ziyarete, CHP adına Akkaya'nın yanısıra İstanbul milletvekili Celal Dinçer de katıldı.

Dernek Başkanı Şükrü Tandoğan, dernek hakkında bilgi vererek, "Askerin sicil ayağını temsil ediyoruz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün gazileriyiz" dedi.

Şu anda yaşayan  3 bin 900 Kore ve 29 bin Kıbrıs gazisi bulunduğunu anlatan Tandoğan, gazi olmaktan onur duyduklarını söyledi.

Gazi ve gazi ailelerinin bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Tandoğan, kendilerine devletten şeref aylığı verildiğini ancak bunun "ekonomik olarak yetersiz ve eksik olduğunu" öne sürdü. Şeref aylıklarına ilişkin iyileştirme yapılmasını istediklerini ifade eden Tandoğan, bunun yanı sıra ev sahibi olmayan gaziler için toplu konut kredisi verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Tandoğan, derneklerinin Yalova'daki şubesi için bir yer tahsis edilmesi konusunda da CHP'li heyetten yardım istedi.

Gazilere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplu taşımada kullanılmak üzere serbest kart verildiğini, ancak bu kartların "Büyükşehir Belediyesi'nde geçersiz kabul edildiğini" iddia eden Tandoğan, "Bize verilen kartların yerine akıllı kart almamız gerektiği belirtiliyor. Oysa, verilen yeni kartlar da geçersiz çıkıyor. Gazi rozetinin ve kimliğinin bile yeterli olması gerekir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

-"Gazilerimiz Türk milletini temsil etmişlerdir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya da gazilerin yaşadığı sıkıntıların çözümü için parti olarak çalıştıklarını, sorunları TBMM'ye getirdiklerini söyledi.

Yapılan görüşmeler sonucunda tekrar tespitte bulunacaklarını dile getiren Akkaya, "Sizler TBMM'nin kararıyla savaşa gittiniz, eğer bir eksiklik varsa bu sizin değil, bu ülkeyi yönetenlerin eksiklidir" dedi. Akkaya, geçmişte şehit ve gaziler ile ailelerini bazı hakların verilmesi için CHP'nin çok mücadele verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz, Türk milletini temsil etmişlerdir. Eksikliklerinin tamamlanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Burada da eksiklikleri tespit ederek, partimiz olarak yapmamız gereken neler varsa onları belirleyeceğiz. Bunları da Sayın Genel Başkanımıza aktaracağız, kendisinin vereceği talimatlar doğrultusunda karşılanmayan taleplerini karşılamaya çalışacağız."

CHP İstanbul milletvekili Celal Dinçer de Kuva-i Milliye ruhunun güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu vatanı kolay bulmadık. Bunu çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmeliyiz. Bunun için eğitim verilmeli, iyi anlatılmalı. Bu ülke için kanlarını döken şehit ve gazilerimizi unutmayacak ve unutturmayacaksın" değerlendirmesinde bulundu.

"Bayramları kutlama yönetmeliği değiştirildi" diyen Dinçer, "Bayramların mutlaka törenlerle kutlanması gerektiğini" kaydetti.

Konuşmaların ardından derneğin şeref defterine yazı yazıldı ve müze gezildi. Akkaya başkanlığındaki heyet, dernek müzeyi de gezerek, Dernek Genel Başkanı Tandoğan'dan savaş ve savaşlarda kullanılan malzemeler hakkında bilgi aldı.

Tandoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, İstanbul milletvekili Dinçer ile Çelik'e rozet hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Türkiye Muharip Gaziler Derneğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ibrahim coşgun: Üyesi olduğum CHP iktidar olmamaya çalıştığını gösteriyor. Zira gazilerin sorunlarını AKP İLE BİRLİKTE YARATAN DERNEĞE ZİYARETE GİDİYOR. Gazilerde ayrımcılık muharip, şehit. doğu veya güneydoğu gazisi ayrımlarını bizzat teklif eden Şükrü Tandoğanın ta kendisi. Onların reçetesi böl parçala yönet. 0 0 Yanıtla

Advertisement