CHP'den Üç Bakan Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika
Güncel

CHP'den Üç Bakan Hakkında Gensoru Önergesi

CHP\'den Üç Bakan Hakkında Gensoru Önergesi

CHP, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında gensoru önergesi verdi.

16.03.2015 13:21  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve arkadaşlarının imzasıyla Avcı ve İslam hakkında, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve arkadaşlarının imzasıyla da Eker hakkında hazırlanan gensoru önergeleri TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

"FATİH PROJESİNDE YOLSUZLUK VAR" İDDİASI

Avcı hakkında verilen önergede, bakanlıkça 2010 yılında Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH Projesi) adı altında bir projeye başlandığı hatırlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk açıklamalarında projenin 2014 yılında bitirileceğinin belirtildiği ifade edilen önergede, "Gelinen bu noktada, FATİH Projesi'nin ortalama yüzde 92,4'ü bitirilememiştir. Ayrıca, FATİH Projesinin birçok aşamasında yolsuzluk yapıldığına dair belge ve bilgiler ortaya çıkmıştır." denildi. Bu gerekçeler nedeniyle Avcı hakkında Anayasa ve İçtüzük gereğince gensoru açılması istenen önergenin gerekçesinde ise şu değerlendirmeler yer aldı:

"FATİH Projesi'nin bitiriliş tarihi olarak taahhüt edilen zamanın sonuna yaklaşılmasına rağmen sadece ortalama yüzde 7,6'sının tamamlanabilmesi, yerli sanayinin projeye dahil edilememesi, etkileşimli tahtaların tamamının arızalı olması, alan ağı alt yapı işlerinde usulsüz ve eksik malzemelerin kullanılması, etkileşimli tahtalarla tablet bilgisayarların iletişim kuramaması, birçok yolsuzluk olayının yaşanması ve yolsuzluklara sessiz kalınması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru açılması gerekmektedir."

"ÜRETİCİ BİTME NOKTASINA GELMİŞTİR"

Eker, hakkında verilen gensoru önergesinde de "Gıda, tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar sonucunda üreticilerimiz girdi fiyatları, mazot, gübre ve yem fiyatlarının aşırı derecede atmasıyla büyük sıkıntı içerisine girmiştir. Devletten aldığı krediyi bile ödeyemeyen üreticimiz bitme noktasına gelmiştir. Bütün bu sorunlar yaşanırken gerekli tedbirleri almayan ve görevinin gereklerini yerine getirmeyen Eker hakkında Anayasa'nın 98 ve 99'uncu, İçtüzüğün 106. maddeleri uyarınca gensoru açılmasının gereğini arz ederiz." denildi.

"İLK KEZ KURBANLIK HAYVAN İTHALİ AK PARTİ DÖNEMİNDE"

Önergenin gerekçesinde geçmişte tarım ve hayvan ürünlerini ihraç eden Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde ithalata başladığını, Cumhuriyet tarihinde ilk kez kurbanlık hayvan ithali gerçekleştirildiği belirtildi. Tarımsal desteklemelerin zamanında ödenmediği, küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefleyen Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin de yıldan yıla azaldığı ifade edilen gerekçede, tarım ve hayvancılık sektöründeki çözüm üretilmeyen sorunların giderek büyüdüğü savunuldu.

"İSLAM, BAKANLIĞA BAĞLI KURUMLARDAKİ ÇOCUKLARIN NEREDE OLDUĞUNU TESPİT EDEMEMİŞTİR"

İslam hakkında verilen önergede ise bakanlığa bağlı çocuk yuvası, kız yetiştirme yurtları, erkek yetiştirme yurtları, sevgi evleri, bakım merkezi ve sosyal rehabilitasyon merkezleri, ÇOGEM yatılı kurumları ve koruma bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kayıtlı olduğu halde bu kurumlarda bulunamayan çocukların nerede olduklarının tespit edilememesi nedeniyle Anayasa ve İçtüzük gereği gensoru açılması istendi.

Önergenin gerekçesinde, bakanlığa bağlı kurumlarda kayıtlı çocuk ve genç sayısı ile fiilen bakılanların sayısı verilerek aradaki farka işaret edildi. Bakanlık tarafından soru önergelerine verilen yanıtta da çocukların nerede olduğu konusuna açıklık getirilemediğinin ifade edilen gerekçede, şöyle denildi:

"Ülkemizde son yıllarda yaşanan olaylara bakıldığında birçok ailenin çocuklarının kayıp olduğu, birçok çocuğun taciz ve tecavüz olayı ile karşı karşıya kaldığı bilinmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlığı'na bağlı kurumlarda kaç çocuğun olduğunu net olarak tespit edememektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'na bağlı kurumlarda 2013 yılı Aralık ayında en fazla 3071 en az 16 çocuğun kayıp olduğu belgelerle ortaya çıkmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlığına bağlı kurumlarda kendi yetkisine teslim edilmiş çocukların nerede olduğunu tespit edememiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'den Üç Bakan Hakkında Gensoru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement