CHP'den Validebağ Korusu ve İller Bankası İçin Meclis Araştırması Talebi - Son Dakika
Politika

CHP'den Validebağ Korusu ve İller Bankası İçin Meclis Araştırması Talebi

CHP\'den Validebağ Korusu ve İller Bankası İçin Meclis Araştırması Talebi

CHP, Validebağ Korusu'nun halkın kullanımına bırakılması ile İller Bankası'nın belediyeler adına yaptığı ihalelere ilişkin Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

24.10.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Validebağ Korusu'nun halkın kullanımına bırakılması ile İller Bankası'nın belediyeler adına yaptığı ihalelere ilişkin Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve arkadaşlarının imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, yanlış kentleşme ve betonlaşmanın hızla yayıldığı İstanbul'da doğal ve tarihi özellikleri bulunan Validebağ Korusu'nun halkın kullanımına bırakılarak korunması gerektiği belirtildi.

Koruya sahip çıkan vatandaşların demokratik haklarını kullanarak mahkeme kararlarının yerine getirilmesini talep ettikleri için polis müdahalesi ile karşılaştığının ifade edildiği önergede, "İstanbul'da doğal ve tarihi özellikleri bulunan Validebağ Korusu'nun halkın kullanımına bırakılarak korunması amacıyla Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz" denildi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve arkadaşlarının imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan İller Bankası'na ilişkin araştırma önergesinde ise Bankanın belediyeler adına yaptığı ihalelerle ilgili iddialar olduğu belirtildi.

Önergede, şunlar kaydedildi:

"İller Bankasının belediyeler adına yaptığı ihalelerde ihaleyi alan firmalara bankanın kullanımı için lüks araçlar aldırıldığı ve bu usulsüzlüklerin Sayıştay raporlarınca tespit edildiği iddialarının araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğümüzün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis araştırma komisyonu açılmasını saygılarımızla arz ederiz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Validebağ Korusu ve İller Bankası İçin Meclis Araştırması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement