CHP'den Yayın Yasağına İtiraz - Son Dakika
Güncel

CHP'den Yayın Yasağına İtiraz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin yayın yasağına itirazda bulundu.

17.06.2014 16:53  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin yayın yasağına itirazda bulundu.

Tezcan, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazda, baskının ardından yaşanan süreç içinde siyasi iktidarın iyi bir sınav veremediğini, vatandaşların akıbeti hususunda kamuoyunu bilgilendirmek bir yana, bu hususta ortaya çıkan vahim iddiaları gizlemek ve üzerine örtmek çabası içinde olduğunu belirtti. İktidarın, rehin alınan vatandaşlarla ilgili haberlerin, IŞİD terör üzerinde sıkıntı yaratacağı ve bu kapsamında, olumsuz haberlerin yapılmaması yönünde söylemleri bulunduğunu ifade eden Tezcan, "İşte tam bu süreçte verilen yasaklama kararı tarafımızdan şüphe ile karşılanmıştır" dedi.

Yasaklama kararının Anayasanın ihlali olduğunu savunan Tezcan, "Anayasa ve Basın Kanununa aykırı olarak verilen yasaklama kararının itirazen incelenerek kaldırılmasını talep ederiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Yayın Yasağına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement