CHP'den Yeni Cumhurbaşkanlığı Binası İçin Araştırma İstemi - Son Dakika
Politika

CHP'den Yeni Cumhurbaşkanlığı Binası İçin Araştırma İstemi

CHP'li Ağbaba ve 20 milletvekili, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen yeni Cumhurbaşkanlığı binası için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

28.10.2014 13:17  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve 20 milletvekili, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine inşa edilen yeni Cumhurbaşkanlığı binası için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Araştırma Önergesi'nde,  "AOÇ arazisi üzerine Başbakanlık Hizmet Binası olarak inşa edilen ve şu anda Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılmak istenen yapının imar durumunun, bu inşaatın yapılabilmesini sağlayan üst ölçekli nazım imar planlarının hukuki durumunun ve söz konusu binaya Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiş bir iskan belgesi olup olmadığı"nın tespiti için Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Önerge'nin gerekçesinde, "yarın Cumhurbaşkanı tarafından verilecek resepsiyona ev sahipliği yapacak olan 'Ak-Saray'ın hukuksuz bir imar planına dayalı olarak inşa edilen ve halihazırda iskanı da bulunmayan kaçak bir bina olduğuna dair mahkeme kararları ve meslek odalarının Anayasa Mahkemesi'ne başvuruları bulunduğu" kaydedildi.

AOÇ'nin son 12 yılda önce parçalı daha sonra ise bütüncül olarak imara ve betonlaşmaya açıldığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Mahkemenin kararı açık olduğu halde tam bir hukuk tanımazlık örneği sergilenerek, dayandırıldığı imar planının onaylandığı Belediye Meclis kararı iptal edilen AK-Saray'ın inşasına devam edilmiş, kamu kaynakları hükümet eliyle, hukuksuz, imar izni olmayan, kaçak bir yapıya aktarılmıştır.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, meşru bir imar izni olmayan binanın, yapı kullanma ruhsatı olup olmadığını Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne sormuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi iskan konusunda yetkili kendisi olduğu halde, 'sorunun Başbakanlığa sorulması gerektiği' gibi hukuk devleti çerçevesinde izahı mümkün olmayan bir yanıt vermiştir. AOÇ içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılacak ve kamu kaynaklarıyla inşa edilen binanın kaçak olduğu anlaşılmaktadır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Yeni Cumhurbaşkanlığı Binası İçin Araştırma İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement