Chp, Dershaneler Yasasının İptali İçin Aym'ye Müracaat Etti - Son Dakika
Politika

Chp, Dershaneler Yasasının İptali İçin Aym'ye Müracaat Etti

Chp, Dershaneler Yasasının İptali İçin Aym\'ye Müracaat Etti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dershanelerinde kapatılmasını içeren Milli Eğitim Kanunu’nun bazı maddelerinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını açıkladı.

18.04.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dershanelerinde kapatılmasını içeren Milli Eğitim Kanunu'nun bazı maddelerinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, dershanelerinde kapatılmasını içeren "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un bazı maddeleri için Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açtıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bazı maddelerin Anayasa'ya aykırılık gerekçelerini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'ne verdikleri dilekçeye hangi maddelerin konu olduğunu açıklayan Hamzaçebi, "Bu dilekçe ile dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeler Anayasa'ya aykırı olarak düzenlenmiştir. Asıl yapılması gereken Milli Eğitim sisteminin reforma tabi tutulmak suretiyle öğrencilerimizin dershanelere ihtiyaç duymadan yetiştirilmesidir. Bu yasa ile HSYK Yasası'nda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli bir kısım personelin görevi yasa ile sonlandırılmıştır. Kamu görevlileri görevlerinden ancak idari işlemle alınabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun Rehberlik ve Teftiş Dairesine bağlı müfettişlerin müfettişlerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de iptal davası dilekçemize konu ettik" dedi.

Daraltılmış bölgeye seçim sistemine ilişkin yaşanan tartışmalardan söz eden ve Başbakan Erdoğan'ın bunun ilk işaretini 2013 yılında verdiğini kaydeden Akif Hamzaçebi, "Geçmişte bu yolu deneyen hükümetler olmuştur. Hangi hükümet oyları azaldıysa yaptığı düzenleme ona çare olmamıştır. Rahmetle Turgut Özal döneminde bu düzenleme yapılmıştır ama derde deva olmamıştır. 1994 yılında Tansu Çiller tarafından benzer bir düzenleme yapmıştır ama bu da çare olmamıştır. Daraltılmış bölgeye ilişkin seçeneğin şöyle bir olumlu yanını görebiliriz, hükümet gidicidir, kalabilmek için seçim sisteminden değişiklik yoluna gitmek istemiştir. Biz seçim barajını yüzde 3'e indirilmesini öneriyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, Dershaneler Yasasının İptali İçin Aym'ye Müracaat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement