Chp, Diyarbakır'da 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlığı Toplantısı' Düzenledi - Son Dakika
Politika

Chp, Diyarbakır'da 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlığı Toplantısı' Düzenledi

Chp, Diyarbakır\'da \'Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlığı Toplantısı\' Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın katılımıyla Diyarbakır’da Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlığı toplantısı yapıldı.

15.06.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın katılımıyla Diyarbakır'da Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlığı toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bölgede parti olarak arzu ettiğimiz noktada olmadığımızı biliyorum. Bunun bir çok sebebi olabilir. Ama bunları aşmak bizim görevimizdir. Bunları aşmak sadece CHP'nin ihtiyacı değildir, bütün Türkiye'nin ihtiyacıdır" dedi.

CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlık kapsamında, aralarında CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Batman, Siirt il başkanlıkları ve parti meclis üyelerinin bulunduğu heyet ile Diyarbakır'da Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlık bölge toplantılarının 14'cüsünü Diyarbakır'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bölgede önümüzdeki sürece ilişkin neler yapılacağı konusunda bir çalışma toplantısı yaptıklarını söyledi. 81 ili bu toplantıda buluşturduklarını aktaran Tezcan, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ötesinde, bu toplantıda geleceği hazırlıyoruz. Türkiye'nin geleceğini hazırlayacak olan örgütlerimizi bir araya getirip, onlarla beraber, yarına dönük neler yapabileceğimizi konuşuyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE NASIL BİR ARADA YAŞAYACAĞIMIZI TARİF ETMEK ZORUNDAYIZ"

Diyarbakır'ı kadim kültürlerin buluştuğu bir yer olarak tanımlayan Tezcan, Anadolu coğrafyasında kadim kültürlerin binlerce yıldan bu yana bir dantel işlermiş gibi uygarlıkların işlediği toprakların kavşak noktasında olduklarını söyledi. Tezcan, "Binlerce kültürün mayalandığı topraktayız. Bu topraklarda düşmanlıklar da beslendi, dostluklar da kuruldu. Yine bu topraklarda savaşlar da yapıldı, barışların en büyüğü ve en güzeli de yaşandı. Yıllardan bu yana biz kendi topraklarımızın çatışmalardan uzak durdurarak, bir barış kültürü yaşatmak üzere, yeniden oturup Türkiye'de nasıl bir arada yaşayacağımızı tarif etmek zorundayız. Bu durum önümüzdeki siyasetin önemli bir problemidir. Türk siyaseti bu problemi çözmeden, bir adım daha öteye gitmesi mümkün değildir. Biz, bundan sonraki Türkiye'yi tarif ederken, kadim kültürlerin buluştuğu noktalarda yaşıyor olmanın sorumluluğunun bilinciyle hareket etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMANIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin bölgede barışın güvencisi olan tek ülke olduğuna vurgu yapan Tezcan, "Türkiye, bölgede barışın motoru, amirali olacak bir ülkedir. Kimliklerin özgürce kendilerini tarif ettiği bir Türkiye'de bizim önümüzde kimsenin durabilmesi mümkün değil. Bunun için suhulet ve sükunete ihtiyacımız var. Çatışmanın olmadığı, silahların patlamadığı, annelerin ağlamadığı, annelerin evlatlarını özlemle beklemediği Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bunun için siyasete çok büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki süreç, siyasetin bunu yeniden tarif etmesinin zorunlu olduğu bir süreçtir. Bu sadece siyasal bir tarifle, geçiştirebilecek bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

"ELİNİ TUTMADIĞIMIZ, ACISINI DUYMADIĞIMIZ, BİLMEDİĞİMİZ KİMSE KALMAYACAK"

Cumhuriyet Halk Parti olarak, Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü temsil eden ve savunan bir siyasal hareket olduklarını anlatan Tezcan, "Bizler bu coğrafya üzerinde kültürlerin zenginliğini varlığını, bir zenginlik olarak gören bir anlayışız. Bizim özgürlük anlayışımızda, hiçbir anlayış ve kimlik bir diğerinin üzerinden hakimiyet tesis edemez. Bu topraklar üzerinde ulusal kurtuluş savaşını 72 millet bir araya gelip verdiyse, bu topraklar üzerinde kalkınma, büyümü barış içerisinde yeni bir Türkiye'yi yaratma kavgasını birlikte verebiliriz. Bölgede parti olarak arzu ettiğimiz noktada olmadığımızı biliyorum. Bunun bir çok sebebi olabilir. Ama bunları aşmak bizim görevimizdir. Bunları aşmak sadece CHP'nin ihtiyacı değildir, bütün Türkiye'nin ihtiyacıdır. El ele tutuşacağız. Elini tutmadığımız, acısını duymadığımız, bilmediğimiz kimse kalmayacak. Hiç kimse kendisini bu ülkede dışlanmış ve terk edilmiş hissetmeyecek" dedi.

Tezcan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, Diyarbakır'da 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlığı Toplantısı' Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement