CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Bilecik'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Bilecik'te Açıklaması

CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Bilecik\'te Açıklaması

"CHP, gerilmiş bir yay gibi. Okunu koy ve at hedefe. Böyle bir tablo görmekten çok mutlu oldum. Yeni bir şekillenme oluyor" "Yanlışları sorgulama cesaretini göstereceğiz ve düzeltme sirayetini de o cesaretimizden aldığımız güçle hayata geçireceğiz.

16.08.2014 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "CHP, gerilmiş bir yay gibi. Okunu koy ve at hedefe. Böyle bir tablo görmekten çok mutlu oldum. Yeni bir şekillenme oluyor" dedi.

Baykal, partisinin Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

CHP'nin, Türkiye'ye sahip çıkma kararlılığından en küçük bir ödün vermemesi gerektiğini belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi her an ayağa kalmaya hazır vaziyette. Bozüyük ve Bilecik'e yaptığım şu küçük ziyaret bana gösteriyor ki, CHP, gerilmiş bir yay gibi. Okunu koy ve at hedefe. Böyle bir tablo görmekten çok mutlu oldum. Yeni bir şekillenme oluyor. Türkiye siyasetinde bu tablonun içinde Cumhuriyet Halk Partisi fevkalade önemli çok ciddi güçlü bir şekilde ortaya çıkmak durumundadır. Bunu sağlarken kendi aranızda tartışmaktan korkmayın."

"Partinin durumuyla ilgili şikayetlerinizin olduğunu biliyoruz. Partili yöneticilerimizin şikayeti var, parti tabanının, partinin seçmeninin şikayeti var, vatandaşın bizden şikayeti var" diyen Baykal, şu ifadeleri kullandı:

"Peki bu tartışmalar varken bizim yapmamız gereken şey, bu tartışmaları anlamak ve bu tartışmaların gereğini yapmak mıdır? Yoksa 'bu tartışmalar yanlıştır, bu tartışmaları yapmayın' deyip bu tartışmaları kapatmak mıdır? Herhalde birincisidir değil mi? Bu tartışmalar nereden çıkıyor, bize yönelik şikayetler nereden kaynaklanıyor, bunu sorgulamamız, anlamamız lazım ve bunu aşmamız lazım. Yapılması gereken budur. Bunun yolu nedir? tartışmak. Parti içinde tartışarak biz kendimizi daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Tartışmayı ve şikayetleri önleyerek değil."

-"Yanlışları sorgulama cesaretini göstereceğiz"

Partililerden şikayetleri ifade etmelerini isteyen, çözümünü ise birlikte aramanın en doğru ve gerekli olduğunu bildiren Baykal, "Parti yanlış yapmış mıdır? Evet yapmıştır. Bu yanlışları örtbas mı etmek lazım yoksa sorgulamak mı lazım? Yanlışları sorgulama cesaretini göstereceğiz ve düzeltme sirayetini de o cesaretimizden aldığımız güçle hayata geçireceğiz. Partinize inanın. Sakın ha partiden şikayet ederek yanlışları önleyeceğinizi zannetmeyin. Yapılan yanlışların adını koyun, ifade edin, çaresini arayın ve çözün. Çözmenin yolu da tartışmadır" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İsmet Paşa'nın yanlışlarını sorguladığı bir parti olduğuna değinen Baykal, şunları söyledi:

"O yanlışları sorguladı ve aştı. Önünü açtı iktidara doğru yürüdü CHP. Tartışırken partiye saygı duymaya devam edeceğiz, parti bütünlüğünü koruyacağız, parti bilincini ayakta tutacağız. Cumhuriyet Halk Partisi her yanlışa susarak destek verecek parti olmamalıdır. Türkiye'deki yanlışları söylerken inandırıcı olma hakkını, kendi içimizdeki yanlışlıklara karşı çıkarken sergilediğimiz davranışlar, tutarlılıkla ortaya koyacağız."

-CHP'ler bir özlem ve bir arayış içinde

CHP'lilerin bir özlem, bir arayış içinde olduğunu gördüğünü aktaran Baykal, "Bana umut veren de bu zaten. Başarının ön koşulu başarıyı hak eden, başarıyı talep eden bir temelin olmasıdır. Şimdi o temel var burada bunu görüyorum" dedi.

Bu sırada bir partilinin, "Kalmadı başkanım. Ben 36 senedir Avrupa'da yaşıyorum. Neleri gördüm ben, sizi de gördüm. Benim dedem de, babam da CHP'lidir, ben de CHP'liyim. Partimizi mahvediyorlar. Muhacirlerden başka CHP'li yok. Bir AKP ile baş edemediniz" diyerek tepki göstermesi üzerine Baykal, "Biz böyle sıcak siyasi tartışmaları yönlendirmek için burada değiliz" yanıtını verdi.

Konuşmanın ardından CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, DSP'den CHP'ye geçtiği dönemde Baykal'ın kendisine parti rozeti takarken çekilen fotoğrafını Baykal'a hediye etti.

Daha sonra Baykal, CHP Bilecik İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

-Baykal, nikah şahitliği yaptı

Ardından Baykal, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün danışmanı Ali Özdemir'in oğlu Burak Özdemir ile Antalyalı Melahat Ahıskalı'nın nikah töreninde şahitlik yaptı. Baykal, çifte mutluluklar dileyerek, nikah defterini verdi.

Baykal, buradan Bilecik'in Vezirhan beldesine geçerek belediye başkanlığını kazanan Mehmet Duymuş'u ziyaret etti.

Daha sonra Baykal, partililerle fotoğraf çektirdi ve çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Bilecik'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement