CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Doğançayır'da - Son Dakika
Yerel

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Doğançayır'da

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır Mahallesi'nde pazarcı esnafı ve çiftçilerle bir araya geldi.

05.08.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır Mahallesi'nde pazarcı esnafı ve çiftçilerle bir araya geldi.

Pazarcıların istek ve sorunlarını dinleyen Çakırözer, hükümetin kurulması için parti olarak gereken adımları attıklarını bildirdi.

Daha sonra çiftçilerle bir araya gelen Çakırözer, Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Hayati Uğur'dan çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Milletvekili Çakırözer, Eskişehir ovasının Türkiye'nin en verimli ovaları arasında yer aldığını belirterek, çiftçilerin  borca mahkum edildiğini kaydetti.

Buğday, arpa ve pancar bu toprakların en önemli ürünlerinin başında geldiğini anlatan Çakırözer, şunları kaydetti:

"Çiftçimiz yıllardır bu ürünlerin hasadı ile geçinebiliyordu ancak son yıllardaki tarım politikasızlığı sebebiyle üreticimiz zor durumda. Tarımsal girdilerdeki fiyat artışına rağmen ürün fiyatlarının her geçen gün azalması üreticinin belini büküyor. 2002 yılında motorin 1.10 lira iken, bugün yüzde 3.90 lira. Yüzde 350 artış var. Tohum 36 kuruştan 1.75 liraya çıkmış, değişim oranı yüzde 486. Motorinden, gübreye, ilaca, elektrikten tohuma kadar tüm tarımsal giderler son 13 yılda yüzde 460 artmış durumda. 2014 yılında buğdayın kilosu 85 kuruş, arpa ise 70 kuruştu. Bugün buğday 75 kuruş etmezken, arpa 46-55 kuruş aralığında zor alıcı buluyor. Bu rakamlarla çiftçinin yüzü nasıl gülsün."

Çakırözer, selden ve doludan zarar gören Eskişehirli çiftçiler için Meclis'e kanun teklifi sunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Doğançayır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement