CHP Eskişehir Milletvekili Usluer Temad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer Temad'ı Ziyaret Etti

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer Temad\'ı Ziyaret Etti

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu.

08.08.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Eskişehir Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu.

TEMAD Eskişehir Şube Başkanı Yaşar İral ve dernek üyelerini dinleyen Milletvekili Usluer, seçim öncesinde olduğu gibi seçimlerden sonra da Eskişehirlilerle, dernek ve STK temsilcileriyle sık sık bir araya geleceğini ifade etti. Bu anlamda TEMAD Eskişehir'e de seçim dönemindeki çalışmalarına verdikleri destek için teşekkür etmek ve üyelerle birlikte ülke gündemini değerlendirmek üzere geldiğini dile getiren Usluer, milletvekillerinin her zaman vatandaşlarla iç içe olmasının gerekliliğinden söz etti.

Prof. Dr. Gaye Usluer, "Biz Eskişehir'de Türkiye genelinin çok üzerinde oy aldık, 1946'dan bu yana ilk kez Eskişehir'de CHP birinci parti oldu. Yüzde 39 oy aldık, bunları sizlerin desteğiyle sağladık. Bu kolektif bir başarıdır; ama bu başarı esas olarak şehrin, Eskişehirli seçmenin başarısıdır" ifadelerini kullandı. Sonrasında sorunlarını dile getiren emekli astsubayların gündeminde de hükümet kurma süreci ve seçimlerden sonra ülkede yaşanan terör olayları vardı.

Ülkenin doğu ve güneydoğusunun savaş alanına döndüğünü ve olayların artarak devam etmesinin endişe verici olduğunu belirten Milletvekili Usluer, böyle bir süreçte yaşananların nedeninin araştırılması ve çözüm yollarının bulunması için CHP milletvekillerinin imzası ile Terör Araştırma Komisyonu kurulması konusunda mecliste yapılan oylamada yaşanılanların ise çok üzücü olduğunu kaydetti.

CHP Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, o oylamada yaşananları şöyle anlattı: "Çok hazindir ama terör olaylarının araştırılması için gerçekleştirdiğimiz oylama MHP'nin en kritik zamanlarda AK Parti'ye nasıl destek verdiğinin kanıtlarından biri oldu. MHP'nin desteği ile terör araştırma komisyonunun kurulması engellendi. Bahçeli teröre karşı olduğunu anlattı, madem teröre karşısınız da neden bunun meclis çatısı altında araştırılmasına izin vermediniz? Niye hayır diye oy kullandınız diye sorarlar o zaman."

7 Haziran genel seçimlerinden sonra bir koalisyon süreci başladığını ve seçimlerden 37 gün sonra Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdiğini aktaran Usluer, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Daha önceki koalisyon dönemlerinde milletvekillerinin yemin töreninden sonra en geç 7 gün içinde hükümet kurma görevi verilmişti. Bilinçli olarak görevlendirme geç yapıldı. Şimdi ise görevin verilmesinden sonra 24. gündeyiz. 45 günlük süre 23 Ağustos'ta dolacak.Sonrasında haftada bir yapılan görüşmelerde bugün 24'üncü güne geldik. Bu Pazartesi günü genel başkanımız ile Başbakan görüşecekler, hala bir koalisyonun oluşabileceği umudundayız. Ne yazık ki davul ve tokmağın aynı kişide olmaması, sürecin hızını kesen ve belki de engelleyen en önemli faktör. Cumhurbaşkanı'nın koalisyona sıcak bakmaması, erken seçim ısrarı sürecin gelişim şeklini etkileyecek önemli bir faktör. Umarım Pazartesi akşam genel başkanlar arası görüşme sonucu alacağımız haber olumlu bir sürecin başlangıcı olur."

Türkiye için bir normalleşme sürecine ihtiyaç olduğuna, bu nedenle koalisyonun önemli olduğuna dikkat çeken Usluer, "Sayın Bahçeli seçimin olduğu geceden beri, hiçbir seçeneğe evet demiyor gibi. Ama TBMM çatısı altında yaşadıklarımız MHP'den AKP'ye destek yönünde. Bu nedenle şaşırtıcı birlikteliklere de hazırlıklı olunması gerektiğine de inanıyorum" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Eskişehir Milletvekili Usluer Temad'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement