CHP Gençlik Kollarından Aşure Etkinliği - Son Dakika
Yerel

CHP Gençlik Kollarından Aşure Etkinliği

CHP Gençlik Kollarından Aşure Etkinliği

CHP Malatya Gençlik Kolları tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

22.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya Gençlik Kolları tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'da katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) binası önünde gerçekleştirilen aşure gününe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile Battalgazi, Yeşilyurt ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

Burada konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, aşurenin anlamının herkesçe bilindiğini belirterek, "Aşurenin Türkiye ve Anadolu için ortak bir anlamı var. Bu aşurenin içerisinde barış var, kardeşlik, hoşgörü, eşitlik, sevgi, saygı var. Birliktelik var. Bu kazanın içerisinde düşmanlık, kin, nefret yok. Ben bu aşurenin Malatya'nın hem birlik ve beraberliğine hem de partimizin birliğine katkı sunmasını diliyorum. Bu vesile ile geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz gençlerimizi de bir kez daha saygı ve özlem ile anıyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise bu ayda bir çok mahallede aşure kazanlarının kaynadığına dikkat çekerek, "Gençlik kollarımızda yüreklerindeki temiz duyguları kazanlara koyarak sizlere sunuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi gençliğinin de çok derin bir mücadele kökü var. Bu kökü bugün bu genç arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Cumhuriyete sahip çıkıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkıyorlar. Sosyal demokrasiye bu ülkede sahip çıkıyorlar. Bu yolda genç kardeşlerimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak Ağbaba ve Kiraz tarafından konuklara aşure ikramında bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Gençlik Kollarından Aşure Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement