CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"'Makul şüphe' tehdidi ile 'makbul vatandaş' yaratmaya çalışacaklar"

03.12.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "'makul şüphe' tehdidi ile 'makbul vatandaş' yaratılmaya çalışıldığını" öne sürdü.

Yargı paketi hakkında yazılı açıklama yapan Ağbaba, "Bu ülkede yumurta atan çocuklar, parasız eğitim isteyen üniversite öğrencileri, anayasal hakkını kullanıp 1 Mayıs'a, 8 Mart'a katılan tüm vatandaşlar hakkında davalar açıldı, "terörist" diye yaftalanarak cezaevine gönderildi. Biz TMK değişsin, TCK değişsin diye uğraşırken getirdikleri bu 'makul şüphe' ile AKP'ye muhalif olan herkes bugünden itibaren potansiyel suçlu ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, açıklamasında şunları belirtti:

"'Makul şüphe' tehdidi ile 'makbul vatandaş' yaratmaya çalışacaklar. Bu değişiklik, barış, özgürlükler ve daha fazla demokrasi için mücadele eden herkesi hizaya çekmek için hazırlanan bir düzenlemedir. Führer rejimine doğru bir adım daha yaklaşılmıştır. AKP'yi muhalefetin sesini kısmaya çalışıyor diye eleştiriyorduk; artık bu düzenleme ile muhalefeti doğrudan yok etmeye niyet etmiş durumdalar. Daha fazla sendikacıyı, daha fazla gazeteciyi, daha fazla öğrenciyi, daha fazla aydını cezaevine göndermeye hazırlanıyorlar. Makul şüpheli olmak istemiyorsanız, bizim standartlarımıza göre bizim istediklerimize göre hareket edeceksiniz demektir bu. Vatandaşını 'makul şüphe' tehdidi ile hizaya getirmek isteyen AKP'nin hedefi kendi 'makbul vatandaşlarını' yaratmaktır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement