CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"Fezlekeyi Meclis’e gönderseniz de dokunulmazlığımı kaldırsalar da doğru bildiklerimi söylemeye, halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğim" "Bu benim onur madalyamdır"

19.01.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, "Fezlekeyi Meclis'e gönderseniz de dokunulmazlığımı kaldırsalar da doğru bildiklerimi söylemeye, halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğim" dedi.

Ağbaba, Niyazi Mısri Caddesi'ndeki bürosunda düzenlediği basın toplantısında, "Ortada bir fezleke var. Yani benim milletvekilliği yapma görevimi engellemeye çalışılıyorlar. Jet hızıyla hiçbir delil toplanmadan, müşteki Yasin El Kadı'nın ifadesine başvurulmadan, usul kurallarına uymadan savcı tarafından bir fezleke hazırlanıyor. Fezleke avukatım tarafımdan tesadüfen öğrenilmiştir" şeklinde konuştu.

Hukuksuz bir fezleke düzenlenerek milletvekilinin susturulmaya çalışıldığını öne sürerek fezlekeyi madalya gibi gördüğünü dile getiren Ağbaba, "Bu benim onur madalyamdır. Buradan hükümete sesleniyorum, dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz" görüşünü paylaştı.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olarak rant ilişkilerini kamuoyuyla paylaştığı için hakkında da makul şüpheli olarak fezleke düzenlenebildiğini anlatan Ağbaba, Grup Yorum bileti satan, parasız eğitim isteyen öğrencilere, haber yapan gazetecilere, belediye başkanlarına, siyasetçilere, akademisyenlere, avukatlara, sendikacılara terörist diyebilen bir yargı ile karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Bununla yıllardır mücadele ettiklerini kaydeden Ağbaba, "Yargıyı bu evrensel yaklaşımından dolayı kutluyorum. Aynı evrensel yaklaşımı, Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk, Odatv, KCK ve şike davalarındaki kumpas mağdurlarının kişilik haklarını da korumaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Toplumsal muhalefete yargı eliyle her düzeyde ayar verildiğini savunan Ağbaba, şunları söyledi:

"Şimdi soruyorum, milletvekilleri hakkında fezleke düzenleyerek bu sefer de yargı terörü mü yaratılmaya çalışılmaktadır? Buradan söylüyorum. Ben, birilerinin 'reklam arası' olarak gördüğü cumhuriyetin milletvekiliyim. Anayasa'da belirtildiği üzere, sadece Malatya'nın değil, tüm Türkiye'nin milletvekiliyim. Osmanlı özentisi olanlara o dönemlerden kalan bir cümleyle sesleniyorum, 'mahkeme kadıya mülk değildir', mahkeme Yasin El Kadı'ya hiç mülk değildir. Fezlekeyi Meclis'e gönderseniz de dokunulmazlığımı kaldırsalar da doğru bildiklerimi söylemeye, halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğim." - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement