CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnamelerin tamamı OHAL dönemini de aşan kararları kapsıyor.

22.09.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnamelerin tamamı OHAL dönemini de aşan kararları kapsıyor. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Biz, hukuk dışına çıkılmasın, hukukun üstünlüğü ilkesi, ayaklar altına alınmasın diye uğraşıyoruz." dedi.

Ağbaba, CHP Bursa İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kentte örgütsüzleri örgütlemek amacıyla "emek bürosu" kuracaklarını ve onların dertlerine çare bulmaya çalışacaklarını söyledi.

OHAL döneminde ilan edilen kanun hükmündeki kararnamelere yönelik ilk Anayasa Mahkemesi başvurusunu yarın yapacaklarını aktaran Ağbaba, "Her zaman demokrasiyi, herkes için hukuku savunduk. Hukukun katledildiği, cinayetlerin işlendiği dönemde tek başına, sadece CHP bu siyasi anlayışı savunmuştur. Bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnamelerin tamamı, OHAL dönemini de aşan kararları kapsıyor. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Biz, hukuk dışına çıkılmasın, hukukun üstünlüğü ilkesi, ayaklar altına alınmasın diye uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP sözcülerinin kendilerine Anayasa Mahkemesine başvurulamayacağını söylediklerine dikkati çeken Ağbaba, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi kararlarını bilmeden konuşamayacaklarına göre, bunun tek bir izahatı var. Cumhurbaşkanı New York'ta 'yedek vekillik' diye bir şey ortaya attı. MHP'liler de herhalde 'AKP'nin yedek partisi olabilir miyiz' derdinde. MHP, 'AKP, FETÖ'cü vekilleri ayıklar da iktidar olma çoğunluğunu yitirirse AKP'nin koalisyon ortağı olur muyuz' diye şimdiden anamuhalefet partisi CHP'ye saldırmakta. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete muhalefet edilerek, muhalefet yapılmaz. MHP, geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de AKP'nin güdümüne girmiş durumda."

"Suriyeliler, bizim misafirlerimiz"

Ağbaba, OHAL döneminin sonlandırılması gerektiğini, bu sürenin uzatılmasının Meclis iradesine bir darbe olacağını savundu.

FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmesine destek verdiklerini dile getiren Ağbaba, "Meclis'e mutlaka bir mağduriyet komisyonu kurulmasını önereceğiz. Mutlaka bu komisyon kurulsun ve dört siyasi parti, mağdurları incelesin." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Eğitim-Sen'e yapılan operasyonun kabul edilemeyeceğinin altını çizerek, "Bilimsel ve laik eğitimi savunan, Eğitim-Sen'dir. Eğer bugün darbeciler, bu kadar güçlenip Meclis'in üzerine bomba atmışlarsa herkes bilsin ki bu bombayı atanlar, FETÖ'nün eğitim kurumlarında, dershanelerde yetişenlerdir. Bu nedenle eğer darbeyle mücadele edeceksen Eğitim-Sen ile kol kola vereceksin." diye konuştu.

Bir gazetecinin Suriyelilere vatandaşlık verilmesi sürecinin başlatılmasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Ağbaba, "Vatandaşlık verilme ilkesi, şekli anayasada yazıyor, nasıl vatandaşlık verileceği belirtiliyor. Suriyeliler, bizim misafirlerimiz. Allah kimseyi toprağından koparıp, mülteci yapmasın. Onların burada bulunma nedeni, Türkiye'nin Suriye'de izlediği politika. 'Bu politika 180 derece değişmelidir' dedik, değişme emarelerini görüyoruz. Umarız Suriye'ye barış gelir, insanlar da kendi topraklarına dönerler." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement