CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"On gün önce yaptığımız en son kamuoyu araştırmalarında AK Parti adayıyla bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu arasında 2 puan fark olduğunu görüyoruz, 2 puan gerideyiz" "Genel Başkan mecazi anlamda kullanmıştı.

19.07.2014 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "On gün önce yaptığımız en son kamuoyu araştırmalarında AK Parti adayıyla bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu arasında 2 puan fark olduğunu görüyoruz, 2 puan gerideyiz" dedi.

Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi için Artvin'den başlayan Karadeniz Bölgesi'ndeki seçim çalışması kapsamında Ordu'da ziyaretlerini sürdürdü. Gezisine Ünye ilçesinden başlayan Akkaya, daha sonra Fatsa'ya geçerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Ardından Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğine ziyaret gerçekleştiren Akkaya, burada cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun her geçen gün kamuoyunda daha çok tanındığını ve oylarını yükselttiğini savunan Akkaya, "On gün önce yaptığımız en son kamuoyu araştırmalarında AK Parti adayıyla bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu arasında 2 puan fark olduğunu görüyoruz, 2 puan gerideyiz. Kısa bir süre içerisinde bu noktaya gelinmiş olması bile bizim için çok önemli. Bu da şunu gösteriyor, önümüzde daha epey bir zaman var. Bu süre siyaset içinde oldukça uzun bir zaman. Her gün yeni politikalar ortaya çıkıyor. Çalışmalarımızı bu şekilde devam ettirdiğimiz sürece birinci turda Ekmeleddin Bey'in halk oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağı konusunda kuşkumuz yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kullanılan 'tıpış tıpış' ifadesi çok tartışılıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz" yönündeki sorusu üzerine Akkaya, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız 'tıpış tıpış' derken medya bir konuşmanın içerisinden bir kelimeyi alıp öbür tarafa koyduğu zaman o istediğiniz gibi her tarafa çekilebilir ama o 'tıpış tıpış' kelimesini o metnin içerisinde değerlendirdiğiniz zaman farklı anlamlar çıkar. Genel Başkan mecazi anlamda kullanmıştı. İnsanlara baskıyla, 'tıpış tıpış gideceksiniz' gibi bir anlayışla söylememiştir. Bunu bir sorumluluk gereği olarak söylemiştir. Bize hep ilkokuldan beri vatandaşlık görevlerimizi öğretirlerdi. Bunlardan birisi de oy kullanmak. Bu bir vatandaşlık görevidir. O anlamda bütün vatandaşlarımızın bu yurttaşlık görevini yerine getirmesini bekliyoruz. Herkes bu vatandaşlık görevini yerine getirmelidir. Genel Başkanımızın da yaptığı buna yönelik bir çağrıdır."

Akkaya, buradaki ziyaretinin ardından sırasıyla Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve KESK Ordu Şubesini ziyaret etti, partililerle bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement