CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Kadına yönelik şiddeti durdurmak için dayanışma içerisinde olmalıyız ve dayanışmamızı da büyütmeliyiz" dedi.

10.03.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Kadına yönelik şiddeti durdurmak için dayanışma içerisinde olmalıyız ve dayanışmamızı da büyütmeliyiz" dedi.

Altıok, CHP Tirebolu İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen panele katıldı.

Zeynep Altınok, kadınlara yönelik şiddete değinerek, "Şiddetin önüne nasıl geçeceğiz, ne yapacağız. İşte Meclis'teki matematik ortada, bizler sunduğumuz yasalar için ellerimizi oylamaya kaldırdığımızda hiçbir söylediğimizin yapılmadığı, yapılacağı bir ortamın olmadığı bir matematikle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne devamlı olarak gelen eleştirilerin "Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı, niye değiştirmiyorsunuz" şeklinde olduğunu belirten Altınok, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sokaktaki vatandaş bizden her şeyi değiştirmenin umudunu bekliyor, 'tek umudumuz sizsiniz' diyorlar ama bunu Meclis'te yapamadığımız için de 'yapmıyorsunuz' diyorlar. Hepimize düşen, neler yaptığımızı iyi anlatmak. Özge Can yasası gibi birçok mağduriyet alanında sayısız araştırma komisyonu önergesini verdiğimizi, soru önergeleri verdiğimizi, farkındalık ve bilinç yaratmak için yaptığımız çalışmaları, bütün bu buluşmalarımızı, her şeyi iyi anlatmalıyız. İyi paylaşmalıyız ve direnmeliyiz. Kadına yönelik şiddeti durdurmak için dayanışma içerisinde olmalıyız ve dayanışmamızı da büyütmeliyiz. Onun için bu buluşma inanın çok kıymetli."

Türkiye'de evli kadınların yüzde 36'sının bir şekilde istismara uğradığını ve şiddet gördüğünü savunan Altıok, bunun yüzde 12'sinin, kadınların eşleri tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

Altıok, fiziksel şiddetin istatistiklere göre her 10 kadından birine uygulandığını vurgulayarak, "Her 10 gebe kadından biri hamileliği sırasında şiddete maruz kalıyor. Medeni durumlara farklı yaş eğitim ve refah düzeyine göre değişse de kadınlar her koşulda şiddetin objesi ve odağı oluyorlar. Her 10 kadından en az 3'ü ölüm ve yaralanmayla biten bir saldırıya uğramış durumda Türkiye'de" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement