CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "TRT'nin yanlı yayın yaparak, siyasi otoriteden yana açık tavır aldığı, uyarıları hiçe saydığı, yasayı ihlal ettiği birçok mahkeme kararıyla da sabittir.

14.07.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "TRT'nin yanlı yayın yaparak, siyasi otoriteden yana açık tavır aldığı, uyarıları hiçe saydığı, yasayı ihlal ettiği birçok mahkeme kararıyla da sabittir." dedi.

Altıok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TRT 1 ve TRT BELGESEL kanallarında yayınlanan ve Suriye iç savaşı konu edinilen "Pusula Doğu" programı hakkında bulundukları şikayet üzerine RTÜK uzmanlarının, ihlal olmadığı yönünde rapor düzenlediklerini anımsattı.

RTÜK'ün dün yaptığı toplantıda söz konusu programın 6112 sayılı Yasa'nın "Yayınlar şiddeti özendirici veya kanıtsatıcı olamaz" hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasına karar verildiğini belirten Altıok, TRT'nin, bugüne kadar başka bir takım yayınları nedeniyle de uyarıldığını bildirdi.

Altıok, bu ve buna benzer şekilde TRT'nin yanlı yayın yaparak, siyasi otoriteden yana açık tavır aldığı, uyarıları hiçe saydığı, yasayı ihlal ettiği birçok mahkeme kararıyla da sabit olduğunu savundu.

Zeynek Altıok, şunları kaydetti:

"Devletin resmi kanalının bizim vergilerimizle sadece belli bir kesimin görüşlerine yer vererek, yanlı yayınlarla siyaset propagandası yaparak TRT Yasası, RTÜK Yasası, YSK yasaklarını ihlal eder şekilde yok sayan anlayışla mevcut iktidarın propaganda aracı gibi konumlanmasını kabul etmiyoruz. Bakanı, Bakanlar Kurulu'nu görevlerini yapmaya davet ediyorum. TRT Genel Müdürü ve TRT'nin bu şekilde çalışması için talimat verenler her kimse haklarında soruşturma derhal başlatılmalıdır. Bu anlamda başta Genel Müdür olmak üzere tüm sorumlular görevi kötüye kullanmak gerekçesiyle görevden alınmalıdır. TRT bağımsız ve ilkeli bir yayın yapmak zorundadır ve böyle bir yapıya derhal kavuşturulmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement