CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

"AOÇ’de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir"

28.10.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AOÇ'de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir" görüşünü savundu.

Bingöl, yazılı açıklamasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "29 Ekim resepsiyonu için Ak Saray'a gitmeyeceğim, orası kaçak bir bina, oraya giden kirlenir" dediğini anımsattı.

Bu söze karşılık Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun " Çankaya Köşkü'nü kirleten birisi varsa darbecilere, vesayetçilere, cuntacılara destek olan Kılıçdaroğlu'nun kendi zihniyetidir" dediğini aktaran Bingöl, darbeler konusundaki tutumlarının çok net olduğunu vurguladı.

Darbelerden en çok zarar gören parti olduklarını ileri süren Bingöl, Başbakanın sözlerinin hiçbir geçerliliği olmadığını iddia etti.

"Ak" kelimesinin söz konusu binada kullanılamayacağını öne süren Bingöl, şunları kaydetti:

"Her tarafları kirlenmiş, şimdi kaçak bir yapıya 'Ak' adını veriyorlar. Ama asıl amaç bina falan değil. Bu yolla başka bir şey yapıyorlar. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan Atatürk Orman Çiftliğini (AOÇ) talan ediyorlar. Çiftlikte bu saray dışında yaptıkları yapılanmanın hepsi de kaçak. Melih Gökçek'in yaptığı Ankapark da tümden kaçak. Bütçenin önemli bir kısmını bu kaçak yapılara ayırıyorlar. Bunların derdi Çankaya'da oturup oturmamak değil aslında. O binalarda on yıllar boyunca dünyanın en önemli devlet adamları ağırlanmış, çok önemli toplantılar yapılmış… Tarihi misyonu olan; çok iyi işlevler üstlenen bir yapı aynı zamanda. Ama buna rağmen gelip AOÇ'de yeni bir binaya taşınmak amaç değil, asıl amaç cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek, cumhuriyetle özdeşleyen eserleri yok etmektir. Kirlilik penceresinden bakınca, AKP iktidarı sadece bu kaçak sarayla değil, 12 yıldır her icraatıyla kirlenmiş bir iktidar, bir parti aynı zamanda. Kirlilikleri Türkiye'nin bütün hayat alanlarına yansıyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement