CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması

"Çiftçinin elektrik borcunun destekleme ödemelerinden tahsil edilmesi, kanayan yaraya merhem sürmeye benzer. Bu palyatif bir adımdır.

01.09.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Çiftçinin elektrik borcunun destekleme ödemelerinden tahsil edilmesi, kanayan yaraya merhem sürmeye benzer. Bu palyatif bir adımdır. Üreticinin sorununu çözmez" değerlendirmesinde bulundu.

Çıray, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin elektrik borcu olan çiftçilerin Tarımsal Destekleme Ödemeleri üzerindeki blokeyi kaldırarak, elektrik faturalarının bu ödemeler üzerinden tahsil edilmesi kararıyla, çiftçilere elektrik borçlarını ödemeleri için 15 Eylül'e kadar süre tanındığını hatırlattı.

Borçlarını ödemeyen çiftçilerin elektrik borçlarının destekleme ödemesinden kesileceğini belirten Çıray, "Elektrik borcu olan çiftçilerin 2014 yılı destekleme ödemelerinden mahrum edilmeleri zaten yanlış ve yasalara aykırı bir karardı. Hükümet, sorun büyüyüp, ancak çiftçiler sokağa dökülünce bu blokeyi kaldırarak bir yanlışı düzeltti. Ancak, bu yanlışın düzeltilmesi meseleyi ortadan kaldırmıyor. Çiftçilerin temel sorunu, faiziyle birlikte 2.5 trilyon liraya ulaşan elektrik borçlarının faizlerinin silinerek, borçlarının yeniden yapılandırılmasıdır" ifadesini kullandı.

Çıray, açıklamasında, "Çiftçinin elektrik borcunun destekleme ödemelerinden tahsil edilmesi, kanayan yaraya merhem sürmeye benzer. Bu palyatif bir adımdır. Üreticinin sorununu çözmez" görüşüne yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement