CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Yabancı ülkelere tarım ürünleri ve hayvan ihraç eden ülke durumundan, her şeyi dışardan ithal eden ülke durumuna geldik."

16.05.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Yabancı ülkelere tarım ürünleri ve hayvan ihraç eden ülke durumundan, her şeyi dışardan ithal eden ülke durumuna geldik. Bunların sebebi araştırılmalıdır" dedi.

Günaydın, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık" konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Günaydın, Pınarbaşı Belediyesi düğün salonundaki toplantıda, çiftçilerin yaşadığı genel sıkıntılara ve bunların çözüm yollarına değindi.

Türkiye'de tarımsal üretimin gerilediğini iddia eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Bu ülkede on bin yıldır çiftçilik yapılmaktadır. Yabancı ülkelere tarım ürünleri ve hayvan ihraç eden ülke durumundan, her şeyi dışardan ithal eden ülke durumuna geldik. Bunların sebebi araştırılmalıdır. Bu böyle devam ederse, çiftçilerimiz dolayısıyla ülke halkımız fakirlikle yüz yüze gelecektir. Özellikle çiftçimizin belini kıran mazot ve gübre fiyatlarıdır. Eskiden çiftçimizin cebinde birikmiş bir kaç kuruş bulunurken, bugün borç batağı içine düşmüştür. Hükümet, özel uçak şirketlerine mazotu vergisiz verirken, çiftçilerimize vergisi ile birlikte yüksek fiyatta mazot satmaktadır. Genel Başkanımız mazotun litresi 1,5 lira olacak derken herkes gülmüştü. Ben yine tekrarlıyorum. İktidara gelirsek mazot 1,5 lira olacak. Çiftçilerimizin yüzü gülecek."

Toplantıya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve CHP İl Başkanı Sadık Atila, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement