Emrehan Halıcı, Sandık Takip Sistemini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Emrehan Halıcı, Sandık Takip Sistemini Anlattı

Emrehan Halıcı, Sandık Takip Sistemini Anlattı

CHP, yerel seçim sonuçlarının kontrolünü, web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi ile gerçekleştirecek.

28.03.2014 14:13  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim sonuçlarının kontrolünü, web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek "CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi" (secimtakibi.chp.org.tr ) ile gerçekleştirilecek.

Doğan Haber Ajansı, CHP Genel Merkezi'nde kurulan 30 Mart tarihinde tüm seçmenlerin sandık sonuçlarını denetlemeleri ve belirledikleri hataları iletmelerini sağlamak için kurulan "CHP Sandık Takip Sistemi" (sts.chp.org.tr ) merkezinin bulunduğu koordinasyon merkezindeki son hazırlıkları izledi. 500 BİN CHP'Lİ GÖREV ALACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, seçim koordinasyon merkezinde, 60 gönüllü, 20 avukat ve 20 bilişim uzmanının Türkiye'nin dört bir yanındaki her sandıktan gelecek seçim sonuçlarını30 Mart günü takip edeceğini bildirdi. Halıcı, CHP'nin Türkiye genelinde kurulu yaklaşık 200 bin sandıkta 500 bin örgüt görevlisi ile çalışacağı belirterek, 'Tüm seçmenlerin kullanabileceği bu sistemle, seçmenler oy kullandıkları sandığın ilan edilen (ilgili yere asılan) sonuçlarını, YSK tarafından açıklanan sonuçlarla karşılaştırabilecekler. Bu sistemle sonuçlara hızlı itiraz edilebilmesi amaçlanıyor. Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında 'acaba hatalar, hileler suistimaller olabilir mi" gibi çok ciddi soru işaretleri var. Biz CHP olarak seçimin her aşamasında bu tür kuşları ortadan kaldırmak için önlemler aldık. Hatırlayacaksınız, mükerrer ve hayali seçmenler veya göçmen olup da seçmen olarak hakkı olmayanlarla ilgili de tüm araştırmaların yapılmasını sağlamak üzere çalışmalarımızı tamamladık'

UYGULAMAYA SADECE CHP'LİLER GİRMEYECEK Bu uygulamayı sadece CHP'lilere yönelik yapmadık. Ülkemizde dürüst, adil ve şeffaf seçim isteyen bütün vatandaşlarımız bu uygulamayı kullanabilirler."

YSK'nın kullandığı sisteme karşı dışarıdan bir müdahale olabileceği düşüncesine karşı geliştirilen bir sistem de olduğunu vurgulayan Halıcı, 'Burada YSK'nın sistemindeki sonuçları da kontrol etmenin ötesinde YSK'dan tamamen bağımsız olarak oradaki sistemin bir benzeridir' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emrehan Halıcı, Sandık Takip Sistemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement