CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması

"Artık neredeyse 40 yıllık haramı bize helal diye yutturmaya çalışıyorlar.

29.11.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Artık neredeyse 40 yıllık haramı bize helal diye yutturmaya çalışıyorlar. Ama biliyoruz ki hiçbir insan bu rezilliği sindiremez" değerlendirmesini yaptı.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Koç, "Ankara denetmenliği" çerçevesinde Ankara'nın Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerine gitti.

Çamlıdere CHP ilçe merkezinde konuşan Koç, CHP iktidarında sosyal yardımların tek kalemde toplanıp, artırılarak devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bakın köyler dahil geziyoruz. Köylü, çiftçi kiminle konuşsak, 'İyi değiliz Hocam' diyorlar ama iyi olmak zorundayız. Biliyorum ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Milletin gerçek hiçbir derdi konuşulmuyor. Emeklinin yüzde üç zammı da çiftçinin borçları da gündemde değil. Yok efendim 70 yıl önce Dersim'de neler olmuş, yok efendim 700 yıl önce Amerika'yı kim keşfetmiş? Yeter ki milletin sorunları konuşulmasın."

AK Parti iktidarının "kendi medya düzenini yarattığını" öne süren Koç, "Nereye baksan hep kendilerinin adamları, hep yalakalar, hep papağanlar vır vır vır… Biz, bu çarkı kırmak için çok çaba harcıyoruz. Vatandaşa değen, onun ayağına giden bir strateji ile politika üreteceğiz, seçime hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Bugün emeklinin açlık sınırında, çiftçi ve köylünün yoksulluk sınırında olduğunu öne süren Koç, emekliye yüzde üç zam öngörüldüğünü söyledi. Koç, "Biz, CHP iktidarında emekliye yüzdelerle değil, insanca yaşayacağı bir miktarı bildirgemizde önceden ilan edeceğiz. Emekli ne alacağını bilecek. Bunun bütçe kalemindeki karşılığını da koyacağız" dedi.

Koç, sosyal yardımları vatandaşlar arasında hiçbir ayırım yapmadan sürdüreceklerini bildirdi.

Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı konulduğuna işaret eden Koç, şunları kaydetti:

"Meclis'te konuşulanların yayınlanmasını yasak altına aldılar. Millet öğrenmesin diyorlar. İşte bu olmaz sevgili vatandaşlarım, insanlığa da imana da sığmaz. Biliyorsunuz, 'Bakara-Makara' diyerek bir Cuma günü Kuran'ın ayetleriyle dalga geçen bir eski bakanları var bunların. Komisyona geldi. 60 sorunun hiçbirine yanıt veremedi. Ne dedi, 'Efendim hediye geleneğimizde var.' 'Hediye çikolata geldi.' Kimse senin çikolatanı demiyor ki. Çikolata kutularında gelen milyonları diyoruz biz. Bunun literatürdeki adı da 'hediye' değil, 'rüşvet'tir. Akıl alacak gibi değil. Artık neredeyse 40 yıllık haramı bize helal diye yutturmaya çalışıyorlar. Ama biliyoruz ki hiçbir insan bu rezilliği sindiremez. Bizim işimiz tüm engellere rağmen bunları vatandaşa doğru şekilde anlatmaktır. Biz uğraşacağız hem de sonuna kadar. Haramı, helali ayırt eden herkesin bunların farkında olması için çalışacağız. Mahkemeye veriyorlarsa versinler, tam dokuz kere verdiler de ne oldu. Bizim bir siyasi dilimiz, bir üslubumuz var. Kimseye hakaret etmeyeceğiz, küfür kullanmayacağız. Sadece derdimizi anlatacağız vatandaşa. Ben çok yer gezdim, çok ülke gördüm. Dünyanın tüm dillerinde hırsıza 'hırsız' denir. Almanya'da da Pakistan'da da Uganda'da da hırsız hırsızdır. Nokta, bitti." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement