CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

"Bu seçimleri muhalefet kazanmıştır, Adalet ve Kalkınma Partisi kaybetmiştir.

02.06.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yenilenen yerel seçimleri muhalefet partilerinin kazandığını, AK Parti'nin ise kaybettiğini belirterek, "Ama en önemli tarafı özellikle Yalova ve Ağrı'da seçimleri kazanabilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı, muhalefet partilerinin kendiliğinden birleşmeleri olmuştur" dedi.

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında yenilenen yerel seçimlerde belediye başkanlıklarını kazanan tüm adayları parti gözetmeksizin kutladığını ifade eden Loğoğlu, "Bu seçimleri muhalefet kazanmıştır, Adalet ve Kalkınma Partisi kaybetmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin düşüşte olduğunu görüyoruz. Ama en önemli tarafı özellikle Yalova ve Ağrı'da seçimleri kazanabilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı, muhalefet partilerinin kendiliğinden birleşmeleri olmuştur" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin bu birleşmesinin AK Parti'nin temelini sarstığını ifade eden Loğoğlu, CHP'nin Yalova'da çok yoğun bir seçim çalışması yürüttüğüne dikkati çekti. Öncelikli olarak Yalova halkını tebrik eden Loğoğlu, "Vatandaşlarımızı kutluyorum. Artık cumhurbaşkanlığı, sonra da genel seçimler arifesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne güçlü bir mesaj vermişlerdir. 'Yolunuz açık olsun, güle güle' sürecinin ilk işaretini bu seçimlerde vermiş oldular" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta gerçekleştireceği Almanya ziyaretine de değinen Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Büyük Buluşma" adını verdikleri salon toplantısında Türkiye gündemine ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin CHP'nin görüş ve öngörülerini, projelerini aktaracağını söyledi.  Buna benzer toplantıları başka ülkelerde de yapmayı planladıklarını ancak henüz bir takvim belirlenmediğini aktaran Loğoğlu, yurtdışında 2.8 milyona yakın seçmen olduğuna dikkati çekti. Loğoğlu, bu rakamın seçimlerin kaderini etkileyecek nitelikte olduğuna işaret etti.

-"Başbakan'ın marifetmiş gibi 'A'dan Z'ye talimat verdik deyişi belleklerimizden silinmeyecektir"

Gezi olaylarının yıldönümünde yaşananları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın buna ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Loğoğlu, şunları söyledi:

"Başbakan'ın böyle büyük bir hınçla, marifetmiş gibi 'A'dan Z'ye talimat verdik deyişi herhalde belleklerimizden silinmeyecektir. Hangi demokratik ülkede, demokrasiye inanan bir lider böyle bir açıklama yapar? Biz bunu Türkiye'ye yakıştıramıyoruz. Başbakan Erdoğan'a yakışabilir ama Türkiye'ye yakıştıramıyoruz. Ama daha vahimi bir uluslararası kuruluşun muhabirinin canlı yayın sırasında apar topar, neredeyse sille tokat polis tarafından alınarak, görevinin yapmasının engellenmesi. Türkiye'de zaten basın ve medya özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Ama böyle meydan okurcasına, 'uluslararası medyayı da biz gerekirse sustururuz' tavrıyla hangi amaca hizmet ediliyor, hangi basın özgürlüğü kuralına yardımcı olunmuş olunuyor, göremiyoruz. Türkiye'nin itibarını ayaklar altına almakta hiçbir iş görmeyen AKP iktidarı bu son davranışıyla uluslararası bir medya kuruluşunun mensubuna yapılan muamele ile Türkiye'yi maalesef zor bir duruma sokmuştur."

-Irak petrolünün Türkiye üzerinden sevki

Irak petrolünün Türkiye üzerinden sevkine yönelik de açıklamalarda bulunan Loğoğlu, "Bu konu önemli. Çünkü Merkezi hükümetin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuzeydeki bölgesel yönetimle yaptığı bu anlaşmalara hukuken, siyaseten, ahlaken her açıdan itirazları var. 'Bunu yapamazsınız. Benimle bölgesel yönetim arasında henüz bir anlaşma yok. Senin yaptığın uluslararası hukuka, benim anayasama, mevzuatıma aykırıdır' diyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin merkezi hükümetin bu yaklaşımına rağmen attığı adımları anlamanın mümkün olmadığını belirten Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye hangi amaca, hangi politika anlayışına sığıyor ise bu politika anlayışını sürdürdü. Ceyhan'dan gemilere yüzbinlerce varil yükleme yapıldı, sözde Almanya'ya veya İtalya'ya satılacaktı, şimdi anlıyoruz ki İtalya ve Almanya vazgeçmişler gibi. Bu ham petrolü taşıyan gemi Akdeniz'de boş boş geziyor. Demek ki uluslararası hukuka uygun hareket etmediğin zaman, komşu ülkede milli servet konusunda taraflar arasında bölgesel yönetimle merkezi yönetim arasında anlaşma olmadığı zaman sen bütün kuralları ihlal ederek, komşunun itirazlarını dikkate almadan böyle bir işe giriştiğin zaman çok yanlış bir iş yapıyorsun demektir. Bunu Meclis'e bugün yarın sunacağımız bir araştırma önergesi ile gündeme getireceğiz."

Loğoğlu, Avrupa Parlamentosu'ndaki seçimlere ilişkin ise aşırı sağcı, hatta ırkçı partilerin yükselişte olduğunun görüldüğünü, bunun kaygı verici bir durum olduğunu söyledi. Bunun öncelikle AB ülkelerinin sorunu olduğunu ve kendilerine bir çeki düzen vermelerinin gerektiğini, ancak bu ülkelerde yaşayan yabancıların güvenliğinin ve huzurunun da olumsuz etkileyeceğini belirten Loğoğlu, "Bu kötü gelişmeden iki olumlu gelişme çıkabilir. Birincisi AB'nin ve üye ülkelerin bu konuda alacakları önlemler, ikinci olumlu gelişme ise Avrupa'da bu yabancı düşmanlığının yanıtının Türkiye'nin bir an önce üye olmasında yattığını düşünüyorum. Ancak Türkiye bu topluluğa tam üye olarak katılırsa ve bu paradigmayı yani yabancı düşmanlığını değiştirme şansına sahip bir Avrupa oluşur" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Loğoğlu, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugün bir gazetede yer alan açıklamalarının sorulması ve CHP'de son durumun ne olduğunun sorulması üzerine, cumhurbaşkanlığının herkesin talip olmayı isteyebileceği yüce bir makam olduğunu söyledi. Loğoğlu, cumhurbaşkanlığı konusunda CHP açısından henüz belirlenmiş bir isim olmadığını da söyledi. Loğoğlu, "Sayın Arınç, 'Muhalefet partileri sürekli bir arayış içindeler ama cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak, sonuçlar ortaya çıkacak farkına varmayacaklar' dedi. Ben de Sayın Arınç'a diyorum ki o sonuç ortaya çıktığında ve kendisi bu sonucun farkına vardığında çok şaşıracaklar, onu şimdiden söyleyeyim" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.


Advertisement