CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Sinop'ta - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Sinop'ta

Oran: "Seçime bir hafta kala sosyal medyaya yasak getirerek Twitter'a, YouTube'a, Facebook'a yasak getiren bir siyasetçinin ya aklından zoru olması lazım ya da çok korktuğu, çok çekindiği bazı suçlarının olması lazım. Bunun başka bir anlamı yok"

26.03.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Seçime bir hafta kala sosyal medyaya yasak getirerek Twitter'a, YouTube'a, Facebook'a yasak getiren bir siyasetçinin ya aklından zoru olması lazım ya da çok korktuğu, çok çekindiği bazı suçlarının olması lazım. Bunun başka bir anlamı yok" dedi.

Birtakım programlara katılmak üzere Sinop'a gelen Oran'ı, Ayancık ilçesinde CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay ile partililer karşıladı.

Parti binası önünde halka seslenen Oran, CHP olarak belediyecilik anlayışlarının belli olduğunu, Türkiye'ye birçok ilkleri getirdiklerini söyledi.

Yerel seçimlerin önemine değinen Oran, "3 seçim arka arkaya gelecek ama yerel seçimler, belediye başkanlığı seçimi kilit açacak ilk anahtar olacak. Ondan sonra arkası gelecek. Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler gelecek. Bunların ardından 12 yıldır bizi mağdur eden bu anlayış da artık tarihe karışmış olacak" ifadelerini kullandı.

Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine yönelik açıklamalarda bulunan Oran, şöyle konuştu:

"Şimdi de internetle uğraşıyorlar. Yahu sen internetle niye uğraşıyorsun? Sosyal medyayla niye uğraşıyorsun? Sen bu meydanlardan niye korkuyorsun? Bakın bu meydandan da korkar o. Buraya kendi başına gelemez. Buraya polis ordusuyla gelir. Buraya taşıma adamlara para vererek mitinglere adam getirir. Şu anda karşısına aldığı sosyal medyada 40 milyon kişi var. Seçime bir hafta kala sosyal medyaya yasak getirerek Twitter'a, YouTube'a, Facebook'a yasak getiren bir siyasetçinin ya aklından zoru olması lazım ya da çok korktuğu çok çekindiği bazı suçlarının olması lazım. Bunun başka bir anlamı yok. Er ya da geç çıkacak onlar. Herkes hesabını verecek bu dünyada. Hiç kimse öbür dünyanın hesabını vermeden gitmeyecek."

- "Bu ülke böyle bir rezillik görmedi"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl önce "yolsuzlukla mücadele edeceğim" sözünü verdiğini dile getiren Oran, şunları kaydetti:

"Bu adama nasıl güvenilir. Bakın yolsuzluğun boyutu, hırsızlığın boyutu, rüşvetin boyutu 247 katrilyon. Hiç 247 katrilyon duydunuz mu? Duymadınız mı hiç? Duyanlar var gibi. Gördünüz mü hiç 247 katrilyon? Sizin evlerinizde çelik kasalar yok mu? Parayı nerede saklıyorsunuz? Ayakkabı kutuları yok mu sizin evinizde? Sizin evinizde para sayma makinesi de mi yok? Siz ölmüşsünüz de sizin ağlayanınız yok. Siz bu ülkenin evladısınız da siz bu vatanın evladısınız da sizde çelik kasa yok, para sayma makinesi yok, ayakkabı kutularında dolarlar yok. Bu vatan evlatlarında nasıl oluyor bu? Bunda bir şey var. Bakın bu ülke böyle bir rezillik görmedi. Bu ülke böyle bir kepazelik görmedi."

Oran ve Altay, buradaki programın ardından Sinop Uğur Mumcu Meydanı'ndaki "Sinop Kararı Verdi" yürüyüşüne katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Sinop'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement