CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Balıkesir’in Edremit ilçesinde katıldığı seçim gezisinde, insanların 'A' kalite bir hayatı hak ettiğini söyledi.

15.03.2014 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Balıkesir'in Edremit ilçesinde katıldığı seçim gezisinde, insanların 'A' kalite bir hayatı hak ettiğini söyledi.

Seçim ziyaretleri kapsamında, CHP'nin Edremit Belediye Başkan Adayı ve Edremit'e bağlı Güre beldesinde 27 yıldır belediye başkanlığı yapan Kamil Saka'ya destek için ilçeye gelen Şafak Pavey, davul ve zurnalarla karşılandı. Partililer ve vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak ve hatıra fotoğrafları çektirerek karşılık veren Pavey, Kamil Saka ve ekibinin seçim çalışmasına katıldı. Programda, ilk olarak konuşan CHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Yurt Yıldırım, katılımcıları takdim etti ve belediye meclis üyesi aday kadrosunu mahalle sakinlerine tanıttı. Daha sonra, Şafak Pavey ile birlikte ilçeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, halkı selamlayan bir konuşma yaptı. Ardından konuşan Pavey, "Sıvaları dökülmüş metruk evlerde yaşamaya mahkum olmamalısınız. Kaldırımları olmayan bir Edremit'te yaşamamalısınız. Bunu kabul etmemelisiniz. Ben etmeyeceğim. Baktım, Edremit'te kaldırımlarınız yok. Siz dünya markası, 'A' kalite hayatı hak ediyorsunuz. Sakın bunları unutmayın. Çok değerlisiniz. İdeolojik bir mücadele veriyoruz. Halbuki, bu bize büyük bir yıkıcı bir güç olarak geri dönüyor. Hükümet, asil ulusumuzu Ortadoğululaştırmaya çalışıyor. Ama biz bir Irak, bir Suriye olmak istemiyoruz. Biz Finlandiya gibi bir 'A' kalite hayatı elbette hak ediyoruz. ve bu modern hayattan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz bu modern hayat için çok emekler verdik. Sakın bunu unutmayın. Çünkü biz bugün bunlar için buradayız. Bu seçim Edremit'in de seçimi. Bu hayatımızın seçimidir. Biz modern hayat yolculuğumuza devam mı edeceğiz, yoksa kendimizi Ortadoğululaştırmaya, kana, öfkeye, birbirimize düşmanlığa terk mi edeceğiz? Denge hayatımız için yapacağımız bir seçim bu. Bu bizim hayat seçimimizdir. Bunu lütfen herkese böyle anlatalım. Siz artık ideolojik körleştirmelerle, ayrıştırmalarla değil, bence iyi bir belediyeciliğe bakarak seçiminizi yapınız. Kendi şehrimde, kendi mahallemde ben böyle yapacağım. Bizim derdimiz, işsizlik yüzünden Edremit'in gençlerinin şehri terk etmemesi. Gençlerimizin işsizliğine, doğru belediyecilikle elbette çözüm bulabiliriz. Bunu Güre'mizin efsane başkanı Kamil Saka beldesinde gösterdi. Edremit'te de göstereceğine inanıyoruz ve kendisine güveniyoruz. Güre'de gençlerimiz çok keyifle yaşamlarına devam ediyorlar. Demek ki, bunu Edremit'te de başarabiliriz. Bizim derdiniz, çocuklarımızın bilimle, sporla büyümesi. Bunu yapabiliriz, bunu yaptık. Zeytinimizi öldürmeye hakkımız yok. Doğru tarım politikalarıyla, doğru belediyecilikle Edremit'imizi bir dünya markası yapmaya hakkımız yok mu? Biz Edremit'imizi dünya markası yapmak istiyor muyuz? Birlik içinde mi yaşamak istiyoruz? Özgürlük içinde mi yaşamak istiyoruz. O zaman seçimlerde sandık başına gideceğiz. Ayrıştırıcı olmayacağız. CHP'de birleşeceğiz" dedi.

Pavey'in ardından konuşan Edremit Belediye Başkan Adayı Kamil Saka ise Şafak Pavey ve Ayşe Danışoğlu'na teşekkür ederek, "Edremit hak ettiği gibi yönetilecek bir belediye kadrosuna sahip olacak. Az bir zaman kaldı. Sizlerle yeniden buluşacağız. 27 yıldır gururla belediye başkanlığı görevini yürüttüğüm Güre Belediyesi'ndeki gibi Edremit Belediyesi'nde de hiç makam kapım olmayacak. Edremit'in sorunlarını çok iyi biliyoruz ve her sorunu çözecek güce ve inanca sahibiz. Bir toplumun her kesimini kucaklıyor, Edremit'i canı gönülden seviyoruz. Görüyoruz ki Edremit'te bizi seviyor. Sıkı durun CHP'li bir belediye geliyor. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Şafak Pavey kendisine yoğun ilgi gösteren hayranlarına teşekkür ettikten sonra programdan ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement