Tanrıkulu: Cumhuriyet Tarihi, En Şaibeli Seçimini Yaşamıştır - Son Dakika
Politika

Tanrıkulu: Cumhuriyet Tarihi, En Şaibeli Seçimini Yaşamıştır

Tanrıkulu: Cumhuriyet Tarihi, En Şaibeli Seçimini Yaşamıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Cumhuriyet tarihi, en şaibeli, en hukuk dışı seçim sürecini yaşamıştır." dedi.

05.04.2014 19:25  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Cumhuriyet tarihi, en şaibeli, en hukuk dışı seçim sürecini yaşamıştır. Bütün Türkiye'de halen de şaibe ve hukuk dışılık sona ermemiştir" dedi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki seçim sonuçlarına ilişkin verilecek kararı adliyede CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve partililerle gün boyu bekleyen Tanrıkulu, AK Parti Hekimhan İlçe Başkanlığı'nın oyların yeniden sayılması yönündeki talebinin Yüksek Seçim Kurulu'nca reddedildiği haberi üzerine, partililerle sevinç yaşadı.

Tanrıkulu, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insanların, oyların doğru sayılıp sayılmadığı konusundaki tedirginliğinin devam ettiğini belirterek, "Cumhuriyet tarihi, en şaibeli, en hukuk dışı seçim sürecini yaşamıştır. Bütün Türkiye'de halen de şaibe ve hukuk dışılık sona ermemiştir" diye konuştu.

Hekimhan'daki seçimlere değinen Tanrıkulu, "Hekimhan, 6 gün sonra başkanına kavuşmuştur. Ben başkanımızı, örgütümüzü ve destek veren tüm Hekimhanlıları kutluyorum. Hekimhan'a, Malatya'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Hekimhanlılara desteklerinden dolayı teşekkür etti. CHP İl Başkanı Enver Kiraz da "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla seçimde 3'üncü defa kazandığımız tarafımıza ilan edilmiş oldu. Bu, kesin karardır" şeklinde konuştu.

Hekimhan'da resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığına seçilen Ali Seydi Millioğulları ise "Adalet yerini buldu. Elbet ben kazandım ama partimiz kazandı, Hekimhan kazandı" dedi.

Hekimhan Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Ali Seydi Millioğulları 74 oy farkla kazanmıştı. AK Parti Hekimhan İlçe Başkanlığı, geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle İlçe Seçim Kuruluna başvurmuştu. Yapılan sayımda AK Parti'nin oyları 30 artmasına rağmen sonuç değişmemişti. Bunun üzerine AK Parti, Hekimhan'da oyların yeniden sayılması, CHP ise geçersiz oyların tekrar sayılması talebinde bulunmuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tanrıkulu: Cumhuriyet Tarihi, En Şaibeli Seçimini Yaşamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement