CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Faili meçhullerle ilgili yasa tekliflerimiz, araştırma önergelerimiz AKP tarafından reddedilmiştir" "CHP’yi, faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi’nin savunucusu olduğu yalanını utanmadan miting meydanında söylemek ahlak yoksunluğudur"

27.07.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de faili meçhullerle ilgili yasa tekliflerinin, araştırma önergelerinin AK Parti tarafından reddedildiğini belirterek, "CHP'yi faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusu olduğu yalanını utanmadan miting meydanında söylemek ahlak yoksunluğudur" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde halka yalan söylediğini iddia eden Tanrıkulu, "CHP'yi faili meçhullerin, Diyarbakır Cezaevi'nin savunucusu olduğu yalanını utanmadan miting meydanında söylemek ahlak yoksunluğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Faili meçhuller konusunda zaman aşımı olmaması için getirdikleri kanun teklifinin bizzat Başbakan Erdoğan'ın talimatı sonucu AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildiğini savunan Tanrıkulu, Dersim'e ilişkin hakikatlerin ortaya çıkarılması ve tüm arşivlerin TBMM'de toplanıp halka açılması için verdikleri teklif ile Diyarbakır Cezaevi'nin İnsan Hakları ve Demokrasi Müzesi yapılması için verdikleri teklifin de iktidar partisi milletvekillerinin çoğunluğuna takıldığını öne sürdü.

Tanrıkulu, Kürt halkının maruz kaldığı Halepçe Katliamı'nın resmen kabul edilmesi için verdikleri teklifin de Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildiğini belirtti.

Sezgin Tanrıkulu, açıklamasında, "AKP vesayet sisteminin sürdürücüsüdür. Koltuk sevdasından gözünü kin bürümüş olan Erdoğan, vesayet sisteminden beslendiği gibi yeni bir vesayetin de mimarı olmaya adaydır" görüşünü savundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement