CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Muş'ta - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Muş'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Muş\'ta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bölgede, çatışmanın olmadığı bir ortamda, seçim ortamı da daha demokratik bir yarışı kendisiyle beraber getirmiş.

12.03.2014 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bölgede, çatışmanın olmadığı bir ortamda, seçim ortamı da daha demokratik bir yarışı kendisiyle beraber getirmiş. Bu sürecin bütün ülkede, bölgede devam etmesini temenni ediyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Muş'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti.

Buradan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çarşı merkezindeki vatandaşlarla bir araya gelen Tanrıkulu, daha sonra Bağkur Caddesi'ndeki seçim bürosuna geçerek basın toplantısı düzenledi.

Beraberindeki Fikri Sağlar, Ercan Karataş ve Dursun Bulut ile Hakkari, Van, Ağrı ve Elazığ'ı ziyaret ettiklerini anımsatan Tanrıkulu, Muş'tan sonra da Bitlis ve Siirt'e giderek bölge ziyaretini tamamlayacaklarını söyledi.

Tanrıkulu, CHP'nin diğer seçimlerden farklı olarak saygın adaylarla seçime gittiğini belirterek, "Bölgede, çatışmanın olmadığı bir ortamda, seçim ortamı da daha demokratik bir yarışı kendisiyle beraber getirmiş. Bu sürecin bütün ülkede, bölgede devam etmesini temenni ediyoruz. Muş'ta da demokratik bir seçim ortamı var. Bu ortamın da sandığa yansımasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı dileyen Tanrıkulu, bakanlar hakkında meclise gönderilen fezlekelerin iade edilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Tanrıkulu, fezlekelerin daha önce iade edilmesinin usule aykırı olduğunu ve içeriğin kamuoyundan saklandığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Meclisi toplantıya çağırma sayısının 183 olması lazım. Bizim sayımız buna yetmiyor. MHP ve BDP'ye çağrı yapıldı. Her iki parti de bu çağrıya olumlu yanıt verdiler. 18 Mart için meclisi toplantıya çağıracağız. Fezlekelerin meclis gündeminde görüşülmesi için gereken çabayı göstereceğiz. Yani iktidar bu içerikleri gizleyerek önleyemez. Bugüne kadar başbakanın yalan dediği, montaj dediği içeriklere hakim olmak istiyoruz. Başbakan Muş'ta bunun doğru olmadığını, montaj olduğunu söyledi. Eğer kendisine bu kadar çok güveniyorsa bıraksın fezlekeler okunsun, yargının önünü açsın, içeriğe herkes hakim olsun. Ama yargıdan, meclisten kaçıyor ve bu içerikleri gizlemeye çalışıyor. Biz seçimden önce bu içeriklere hakim olmaya çalışıyoruz."

Başbakan Erdoğan'ın Malezya'ya sığınma talebinde bulunduğu yönündeki iddiasını yineleyen Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Malezya'ya sığınma olayı ile ilgili başbakandan bir yalanlama gelmedi. Başbakanın Japonya'ya ziyareti ve sonrasında olan gelişmeler var. Meclis Araştırma Komisyonu, meclisteki denetim mekanizmasıdır. Doğruysa veya değilse bunun yanıtını vermeleri lazım. Öncelikle paraların yurt dışına sızdırıldığı kesin. Türkiye Başbakanının bir başka ülkeden sığınma hakkı istemesini yaralayıcı buluyoruz. Bunun doğru olmayacağını umuyor ve diliyoruz. Şu anda yanıt bekliyoruz. Bunu meclisin gündemine taşıdık. Sonuçta bizi bağlayan, hükümeti bağlayan meclisin iç tüzüğüdür."

Tanrıkulu, açıklama sonrası beraberindeki heyetle Bitlis'e gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement