CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, "Adli merciler mutlaka gerekli soruşturmayı yapacaktır.

02.11.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, "Adli merciler mutlaka gerekli soruşturmayı yapacaktır. Tetikçilerle meşgul değiliz. Onlar mutlaka fiillerinin cezasını alacaklar ama tetikçilerin arka planında başka planlayıcılar olduğuna inanıyorum." dedi.

Tezcan tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinden ayrılmadan önce sedyede gazetecilere saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

29 Ekim akşamı "provokatif bir saldırı" ile karşı karşıya kaldığını belirten Tezcan, saldırı sonrası hastanede çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini ifade etti.

Saldırının provakatif amaçlı bir saldırı olduğunu bunu yapanların hukuki çerçevede hesaplarını vereceklerine inandığını dile getiren Tezcan, "Bu saldırı çok açıkça provokasyon amaçlı bir saldırıdır. Türkiye'de özellikle çatışma ortamı yaratmak, toplamsal çatışmayı körüklemeyi hedeflemektedirler. Siyaset ekseninde kavga ve çatışma üretmeyi planlayan kirli ellerin başlattığı, düğmeye bastığı bir saldırı olduğunu düşünüyorum.

Adli merciler mutlaka gerekli soruşturmayı yapacaktır. Tetikçilerle meşgul değiliz. Onlar mutlaka fiillerinin cezasını alacaklar ama tetikçilerin arka planında başka planlayıcılar olduğuna inanıyorum. Bunu da yargımız, savcılık ortaya çıkarmalıdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Benzer saldırıların daha önce de yaşandığını, böylesi kanlı saldırılardan ne toplumun ne de siyaset kurumunun bir faydasının olmadığını söyleyen Tezcan, "Bu çatışma ortamları sadece ve sadece Türkiye'yi destabilize etmek isteyen belirli güçlerin işlerine yarayacak ortamlardır. Bana yapılan bu saldırı sadece CHP'ye dönük bir saldırı değildir. Bu saldırının arka planındaki Türkiye'nin geçmiş siyasi ilişkilerinin nerede olduğunun da bir önemi yoktur." diye konuştu.

"Toplamsal uzlaşmaya ihtiyacımız var"

Herkesin çok dikkatli olması gerektiğine işaret eden Tezcan, şöyle devam etti:

"Bu tür tetikçileri kullanan gizli eller, sağ ya da solcu olduğuna bakmaksızın kullanılmaya yatkın isimleri bulurlar. Bugün herhangi bir siyasi eğilimde olan birini ya da o eğilimde herhangi bir teması olan birini alıp kışkırtıp bir siyasi suikastte kullanırlar. Yarın farklı bir kesimden provokasyonu kışkırtıp başka bir siyasetçiye yönelebilirler. Bunların amacı 'sağ sol' şeklinde toplumsal çatışma yaratmaktır. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Şu siyasi akımın saldırısıdır dememiz, yapılacak en büyük yanlıştır. Öncelikle bunu herkesin bilmesi lazım. Bu, Türkiye'yi 1980 öncesi çatışma ortamı 1990'lı yılların başındaki çatışma ortamı, bugün terör ve toplu katliamlarla sürüklenen terör ortamının ardından yeni bir siyasi cinayetler ortamına taşınmanın aracıdır."

Siyasetçiler olarak böylesi olumsuz tablolara izin vermeyeceklerini aktaran Tezcan, "Dilimizi dikkatli kullanacağız. Tetikçilerden mutlaka hukuk hesap sorulacak. Biz de ülke, millet ve devlet olarak tetikçilerin arkasındaki o kirli elleri bulacağız. Sağcısı solcusu herkesi hedef seçebilen karanlık kumpanyayla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Bunların hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için toplamsal uzlaşmaya ihtiyacımız var. Böyle dönemlerde çatışmayı değil uzlaşmayı vurgulayacağız. Kimseyle bir öfkemiz ve kavgamız yoktur. Kimse kendince memleket kurtarma hesabı içinden Türkiye'yi karanlık bir tabloya sürüklemenin misyonu sanmasın." şeklinde konuştu.

"Ankara'ya dönmem gerekiyor"

Hastanede çok iyi bir tedavi süreci geçirdiğini belirten Tezcan, "Sayın İçişleri Bakanımız ilk günden itibaren soruşturmayla yakından ilgilendi. Sayın Genel Başkanımız ziyaretimize geldi ilgilendi. Başından beri süreci takip eden ve geçmiş olsun mesajlarını ileten sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, MHP Genel Başkanına ve diğer siyasi parti başkanlarına teşekkür ediyorum. Ankara'ya dönmem gerekiyor. Ankara'da işlerimiz devam ediyor. Hayat da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tezcan'ın açıklaması sırasında eşi Süheyla Tezcan ve doktorlar da yanında yer aldı.

Ambulansla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürülen Tezcan'ın uçakla Ankara'ya gideceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement