CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Silahların patlamadığı, çatışmanın olmadığı, anaların ağlamadığı bir Türkiye'ye ihtiacımız var. Anaların evlatlarını özlemle beklemediği bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bunun için siyasete çok büyük görev düşüyor"

15.06.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Silahların patlamadığı, çatışmanın olmadığı, anaların ağlamadığı bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Anaların evlatlarını özlemle beklemediği bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bunun için siyasete çok büyük görev düşüyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle komşu beş şehrin il yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, bölgede önümüzdeki sürece ilişkin neler yapılacağı konusunda bir çalışma yapıldığını söyledi.

Anadolu'nun dört bir yanında 81 ilin katılımıyla düzenlenen toplantılarda buluştuklarını ifade eden Tezcan, toplantılarda Cumhurbaşkanı seçiminden öte Türkiye'nin geleceğinin konuşulduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın kadim kültürlerin buluştuğu nokta olduğuna dikkati çeken Tezcan, "Anadolu coğrafyasında kadim kültürlerin binlerce yıldan bu yana özene bezene bir dantel işler gibi uygarlığı işlediği toprakların kavşak noktasındayız. Bu topraklarda düşmanlıklar da beslendi, dostluklar da kuruldu. Savaşlar da yapıldı barışların en büyüğü ve en güzeli de yaşandı" diye konuştu.

Musul'da yaşanan gelişmelere de değinen Tezcan, yaşanan sıkıntıların sorumlusunun hükümet olduğunu ileri sürdü.

Tezcan, Suriye'de, Irak'ta yaşananları herkesin gördüğünü bildirerek, şunları kaydetti:

"Bir iktidar var ki Ortadoğu'da, Suriye ve Irak'ta kendi vurucu timini yaratmak üzere inançların birbirini vurması üzerine bir siyaset dengesi kurmaya çalışıyor. Bugünkü hükümet, Irak'ta, Musul'da yaşananlar ve dün kısmen Suriye'de yaşananların sorumlusu olan IŞİD gibi, El Nusra gibi El Kaide gibi Ortadoğu'yu cehenneme çevirecek örgütlere ne yazık ki kendi siyasal anlayışı çerçevesinde destek verdi. Bugün yaşadığımız noktada diplomatlarımız Musul'da konsoloslukta rehin alınmıştır. Ortadoğu'da yeni bir çatışma süreci başlamış durumda. Bütün çatışmaları sonlandırıp barışı tesis etmenin ne kadar gerekli olduğunu bildiğimiz, söylediğimiz ve çaba harcadığımız dönemde Ortadoğu'yu inançlar ve mezhepler ekseninde bölerek bir çatışma cehennemi haline dönüştürmek isteyen anlayışın bölgeyi getirdiği noktadayız."

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tezcan, siyasete büyük görev düştüğüne işaret etti.

"Silahların patlamadığı, çatışmanın olmadığı, anaların ağlamadığı bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Anaların evlatlarını özlemle beklemediği bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bunun için siyasete çok büyük görev düşüyor" diyen Tezcan, Türk siyasetinin önümüzdeki dönemde bu konuda çok kararlı ve Türkiye'de barışı gerçekten tesis edecek bir duruşu göstereceğine inandığını dile getirdi.

Toplantı, Tezcan'ın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement