CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "CHP olarak bir kumpas çetesinin saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı, tesadüfen birkaç gazetecinin öfke ürünü haber üretip, yazmasıyla oluşan bir saldırı değildir.

20.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "CHP olarak bir kumpas çetesinin saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı, tesadüfen birkaç gazetecinin öfke ürünü haber üretip, yazmasıyla oluşan bir saldırı değildir. Bu saldırı doğrudan doğruya bir kumpas piramidinin örgütlediği, organize ettiği, sahte delillerini ürettiği ve yayına verdiği bir saldırıdır" dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hafta başından bu yana sistemli bir iftira hareketi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye ve milletvekillerine dönük, sistemli, açık bir iftira kumpanyası ile karşı karşıya olduklarını aktaran Tezcan, "Bir iftira kumpanyası kurulmuş, belirli bir planlama dahilinde Türk siyasi tarihinin en pis hareketini, en kirli hareketini tezgahlamıştır" dedi.

Hafta başından itibaren çıkan haberlerde, bu "kumpas çetesinin nasıl bir çalışma içinde olduğunu gördüklerini" belirten Tezcan, şöyle devam etti:

"CHP olarak bir kumpas çetesinin saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı, tesadüfen birkaç gazetecinin öfke ürünü haber üretip, yazmasıyla oluşan bir saldırı değildir. Bu saldırı doğrudan doğruya bir kumpas piramidinin örgütlediği, organize ettiği, sahte delillerini ürettiği ve yayına verdiği bir saldırıdır. Ortada bir kumpas piramidi bulunmaktadır. Bu piramidin tepesinde siyasi aktörler bulunuyor. Bunun altında istihbarat birimi yer alıyor, piramidin ortasında. Ne yazık ki Türkiye'nin resmi istihbarat kurumu olan MİT, bu kumpas içerisinde 'milli iftira teşkilatı' haline gelmiştir. MİT bünyesinde oluşturulan kumpası ve o çerçevede oluşturulan bu yalan haberleri delilleriyle beraber üretip, sahte haber ve iftira iklimi yaratmıştır. Bu piramidin en altında hepimizin bildiği gibi havuz medyası bulunmaktadır."

"Bu açıklamayla işaret fişeği yakıldı..."-

Tezcan, siyasetin tepesinde bu "kirli hesapların" önceden planlandığını savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde "çocuklarım ve ben tehdit altındayız" dediğini anımsattı.

Bu açıklamayı "işaret fişeğinin yakılması" olarak niteleyen Tezcan, "İşaret bu açıklamayla başladı, arkasından istihbarat birimleri bu işareti alarak kurgulamaya başladı. Son olarak medyada bu yayınlarla karşı karşıyayız" dedi. Tezcan, şöyle konuştu:

"Biz CHP olarak ne bugün ne dün, tarihimizin hiçbir döneminde, hiçbir kirli ilişkinin parçası olmadık. Ne CHP'nin kurumsal kimliği ne de CHP'nin Genel Başkanı ne de genel başkan yardımcılarına bu tür kirli iftiralar yapışmaz, yapışamaz. Biz kendi geçmişimizden ve bugünümüzden eminimiz. Bunun için bugünden itibaren derhal bu iftiraların üzerine, hem CHP adına ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adına, İsviçre Hükümeti nezdinde girişimlere başladık. 'Değil bugün, değil 1 yıl, 5 yıl hangi dönem içerisinde olursa olsun, CHP'ye herhangi bir para birimi cinsinden İsviçre bankalarında ya da başka bankalar aracılığıyla transfer şeklinde bir kuruş hareketi para varsa bize bildirin diye müracaat ettik.' Herhangi bir havale, para transferi, bir hesap, miktarıyla birlikte ifşa edilmesine, varsa bütün kamuoyuna bildirilmesine İsviçre hükümeti nezdinde talepte bulunduk. Hem İsviçre büyükelçiliği hem de İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Otoritesi'nden bu bilgileri biz talep ediyoruz, 'varsa kamuoyuna açıklayın' diye."

"Suç duyurusunda bulunduk"-

Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'le bu süreci takip ettiklerini açıklayan Tezcan, CHP'nin kimliğinden, meşrebinden, ahlakından, geçmişinden, hesaplarından hiçbir tereddüt duymadıklarını söyledi.

Tezcan, girişimlerinin sadece bununla kalmayacağını ve bu "kumpas çetesini" açığa çıkaracaklarını bildirerek, "Bugünden itibaren bu havuz medyasına, Sayın Genel Başkanımız adına 7 ayrı suç duyurusunda bulunduk. Dün ve önceki günkü yayınlarıyla ilgili. Aynı merkezden beslenen 6 gazete hakkında öncelikle suç duyurusunda bulunduk. Bugünkü yayınlarla ilgili de ayrıca suç duyurularını hazırladık verdik" diye konuştu.

Gazetelerin her biri ile ilgili, özellikle 18 ve 19 Şubat tarihinde yapılan yayınlarla ilgili bugün CHP adına 6 ayrı, toplam 600 bin liralık tazminat davası açtıklarını ifade eden Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu adına da 7 ayrı tazminat davası açtıklarını kaydetti. Tezcan, bugünkü yayınlara ilişkin de 6 ayrı tazminat davası açacaklarını dile getirdi.

-"Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği" iddiasına soruşturma-

Ankara Cumhuriyet Başsavcısına ve Basın Savcısına seslendiğini belirten Tezcan, "Bütün bu yaşananlar CHP'ye açık bir iftiradır, tezgahtır, suç uydurmaktır ve ceza kanununda bunun karşılığı 4 yıla kadar hapis cezasıdır" dedi.

Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği" iddialarına ilişkin soruşturma başlattığını da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bugünkü yayınları ihbar kabul ederek' soruşturma başlatmış. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Basın Savcılığına sesleniyorum, bu soruşturmanın mağduru Sümeyye Erdoğan değildir, olamaz. Bu soruşturmanın mağduru CHP'dir. Mutlaka onunla ilgili bir iddia varsa bu soruşturmayı yapacaksınız. Ama bu soruşturmayı sadece Sümeyye Erdoğan'ın mağdur olduğu bir soruşturma ekseninde yürütürlerse iki elimiz yakalarında olacaktır. Hukuk hiçbir zaman böyle bir kumpasın ortağı olamaz. Bu soruşturmanın gerçek mağduru biziz. Mağdur CHP'dir, partinin Genel Başkanıdır, genel başkan yardımcısı ve milletvekilleridir. Sayın Umut Oran, Haluk Koç, Akif Hamzaçebi, bütün bunlara iftira atılmıştır. Onun için Ankara Cumhuriyet Savcısı bu soruşturmayı CHP ve onun genel başkanıyla adını zikrettiğim milletvekillerinin mağdur olduğu bir soruşturma olarak yürütmek zorundadır."

Tezcan, hem ulusal hem de uluslararası alanda hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement