CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye, hukuk devleti olma yolunda sağlam temeller oluşturmak için kararlı adımlar atacaksa, teröre destek veren, yardım ve yataklık yapan siyasetçilerin de hesap vermesi gerekiyor" dedi.

08.03.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, " Türkiye, hukuk devleti olma yolunda sağlam temeller oluşturmak için kararlı adımlar atacaksa, teröre destek veren, yardım ve yataklık yapan siyasetçilerin de hesap vermesi gerekiyor" dedi.

Tezcan, CHP Aydın İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, teröre karşı uzun süredir mücadele sürdüren Türkiye'nin çok sayıda şehit verdiğine dikkati çekti.

Terör örgütünün son süreçte eylemlerini yoğunlaştırdığını belirten Tezcan, "Teröre karşı mücadele hepimizin ortak mücadelesi, hepimiz kaygısı. Bu mücadeleyi yürütürken teröre yardım ve yataklık yapanların da ayrım gözetmeksizin hesap vermesi gerekiyor. Türkiye, hukuk devleti olma yolunda sağlam temeller oluşturmak için kararlı adımlar atacaksa, teröre destek veren, yardım ve yataklık yapan siyasetçilerin de hesap vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Terör örgütünün ülkenin doğusundaki bazı illeri "tahkimat merkezi" haline getirdiğini, yollara tonlarca bomba döşediğini ifade eden Tezcan, bomba, silah ve mermilerin kentlere nasıl getirildiğinin cevaplanmasını istedi.

Tezcan, şöyle devam etti:

"Bunlar getirilirken güvenlik güçleri, askeri, polisi, valisi, kaymakamı, başbakanı, içişleri bakanı, milli savunma bakanı yok muydu? Hükümet neredeydi? 90 gün sokağa çıkma yasağı varken hala bu mühimmatlar nasıl geldi? Bunun hesabı hem hukuken hem siyaseten sorulmak zorunda. Şehit sayımız yaklaşık 300 oldu. Bunun siyasi ve hukuki sorumluluğunu birilerinin üstlenmesi ve vermesi gerekiyor. Türk Ceza Kanunu çok açık. Terör olaylarına göz yuman Başbakan, bakan ve diğer kamu görevlilerinin eylemleri 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçudur."

Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, duyarlı kişilerin de müracaatta bulunacağını belirten Tezcan, "Savcıları göreve çağırıyoruz. Teröre yardım ve yataklık yapan, gücü kullanma yetkisi olduğu halde bugünkü şekilde terör örgütünün güçlenmesinin yolunu, kendi iktidarlarını sürdürmek pahasına terör örgütünün önünü açanlar, Türk yargısı önünde hesap vermek zorunda. Biz görevimiz yaptık" ifadesini kullandı.

Bülent Tezcan, dokunulmazlıklarla ilgili soru üzerine, bu konudaki tavırlarının net olduğuna işaret ederek, "Dokunulmazlıkları bir siyasi malzeme olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Getirsinler bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement