CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, "Kendi ülkemizde terör vardı.

10.12.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, "Kendi ülkemizde terör vardı. Şimdi, yurt dışından terör ithal eder hale geldik." dedi.

Torun, partisinin İl Başkanlığı tarafından Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 14 yıldır Türkiye'yi yöneten AK Parti hükümetinin, dış siyasetinin yanlış olduğunu, bunun sonucunda ülkeye yönelik dış tehditlerin arttığını savundu.

Önceden sadece yurt içindeki terör örgütleriyle mücadele ederken şimdilerden yurt dışından da birçok terör örgütünün ülkeye zarar verdiğini anlatan Torun, özelikle Suriye ve Irak politikalarını yanlış bulduğunu bildirdi.

Torun, AK Parti iktidarının Türkiye'yi ayrışmış, mutsuz ve geleceği belirsiz bir ülke haline getirdiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"14 yıl önce aldığı yapıyla şimdiki arasında inanılmaz olumsuz acılar ve sıkıntılar var. Kendi ülkemizde terör vardı. Şimdi, yurt dışından terör ithal eder hale geldik. Maalesef önceki gün Afyon'u ziyaret ettiğimizde şehit olan bir kardeşimizi, bir canımızı toprağa verdik. Şuan ülkede hangi konuyu ele alırsanız alın, hangi konuyu burada konuşursak konuşalım maalesef içler acısı. Bir terör örgütüyle uğraşırken, şimdi birkaç terör örgütüyle mücadele ediyoruz."

Dış politikadaki olumsuzlukların, diğer ülkelerle ilişkilere de yansıdığını ifade eden Torun, "Dış politika adı üzerinde diplomasidir. Dış politikada görev yapan insanlara da 'diplomat' denir. Ama bu AK Parti iktidarı 'monşerler' diyerek, farklı adlar kullanarak Türkiye'nin dış politikasını bozdu ve bugün her anlamda sorunlu hale geldik. Sadece Suriye ile değil, Irak ile değil, Libya ile değil, İran ile değil, Rusya ile değil birçok ülkeyle sorunlu hale geldik." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, dolar bozdurma kampanyalarına da değinerek, "Vatandaşın doları bozulsa ne olacak? Onun ekonomiye etkisi ne kadar olacak? Hiçbir inovasyonu gerçekleştiremedik, hiçbir teknolojik ilerlemeyi kaydedemedik. Orta gelir ile orta teknoloji tuzağından kurtulamadık." dedi.

Genel Başkan Yardımcı Tekin Bingöl, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça'nın da katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement