CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için, aydınlık yarınlar için 16 Nisan'da 'hayır' demeliyiz.

23.03.2017 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için, aydınlık yarınlar için 16 Nisan'da 'hayır' demeliyiz." dedi.

Torun, teşkilat üyeleriyle Altınordu ilçesindeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlardan halk oylamasında "hayır" için destek istedi.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Torun, halkı bilgilendirmek için seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Torun, Ordu'yu karış karış gezip kapıları tek tek çalıp hemşehrilerine yeni anayasaya neden "hayır" diyeceklerini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye bölündü, kutuplaştı, insanlarımız umutlarını kaybetme noktasına geldi. Milli iradeye saygısı olan bir iktidar Türk halkına bu anayasayı dayatmazdı. Bu anayasayla getirilen bir sistem değişikliği değildir. Bu anayasa milletin iradesinin yok sayıldığı, kendi kararlarını vermekten men edildiği bir anayasadır." ifadesini kullandı.

Bu anayasada Türkiye'nin hiçbir sorununa çözüm olmadığını ileri süren Torun, şöyle devam etti:

"Milletimizin çok büyük sorunları var. Gençlerimizin iş derdi var, esnafımızın AŞ derdi var, emeklimiz aldığı maaşla bırakın ay sonunu, gününü kurtaramaz hale geldi. Vatandaşın derdini anlatacağı milletvekili, bakanı, kimsesi kalmayacaktır. Bu iktidar kendi Başbakanına bile güvenmiyor, inanmıyor. Başbakanlığı ortadan kaldırıyor. Türkiye'nin geleceğini tek bir kişinin eline bırakıyor. Hakimi, savcıyı sadece bir kişi atıyor. Hukukun olmadığı yerde, hakkın savunulmadığı yerde, eşitliğin olmadığı bir ülkede üretim de olmaz, yatırım da gelmez, işsizliğe, yoksulluğa çözüm de olmaz. Refah içerisinde bir Türkiye istiyorsak 16 Nisan'da oynanan bu oyuna bir son vermeliyiz. Milletimizin önüne konulan sandık Türkiye'nin sorunlarından kurtulması için büyük bir fırsat olacaktır."

Torun, 80 milyonun barış içerisinde yaşaması temennisinde bulunarak, "Vatandaşlarımız ürettiğinin karşılığını alsın, gençlerimiz geleceklerine güvenle baksın istiyorsak, her siyasi görüşten insanımız bir arada tartışabilsin, istediğini özgürce konuşabilsin diyorsak 16 Nisan'da itirazımızı, uyarımızı yapmalıyız. Bizim yaşayacağımız başka vatanımız yok. Türkiye bu günlerine çok ağır bedeller ödeyerek geldi. Şimdi varlığımızı, tüm kazanımlarımızı, geleceğimizi tek bir kişinin eline bırakamayız." diye konuştu.

Torun, 16 Nisan'da herkesin büyük sorumluluğu olduğunun altını çizerek, çocukların ve ülkenin geleceği için, aydınlık yarınlar için 16 Nisan'da "hayır" denilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement