CHP Genel Başkan Yardımıcıs Ağbaba'dan Che Guera Tepkisi - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımıcıs Ağbaba'dan Che Guera Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera ile ilgili sözlerine yönelik olarak, “Bugün dünyanın her tarafında Che başkaldırının, insan haklarının, direnmenin, teslim olmamanın simgesidir.

29.08.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevera ile ilgili sözlerine yönelik olarak, "Bugün dünyanın her tarafında Che başkaldırının, insan haklarının, direnmenin, teslim olmamanın simgesidir. Bilmediği, kendisiyle alakalı olmayan bir ülkede, emperyalizme karşı savaşırken can vermiştir. Bugün dünyanın her yanında Che bir kahramandır" dedi.

Ağbaba, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olmasının dört parti oybirliği ile kanun metinden çıkarıldığını söyleyerek, "Şimdi bununla ilgili kanun hükmünde kararname çıkarılacak. Sarayda yapılacak Bakanlar kurulu ile çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname ile Şırnak ve Hakkari il olmaktan çıkarılacak. Şimdi sormak istiyoruz; Nerede 15 Temmuz ruhu, nerede Yenikapı ruhu? Hani uzlaşma ile yeni dönem başlayacaktı, hani Parlamento'ya saygı gösterilecekti? Bu Kanun Hükmünde Kararname çıkarılırsa, dört partinin ortak karar verdiği, dört siyasi partinin imzasının koyduğu karar yok edilecek" ifadelerini kullandı.

Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Ağbaba, "15 Temmuz ruhu diyorlardı, o ruh çok çabuk unutuldu. Kanun Hükmünde Kararnameler hiç ihtiyaç duyulmayan kanunlar çıkartılıyor. Cumhuriyetin kazanımları, Cumhuriyetin hafızası yok ediliyor. Hastanelerin isimleri değiştiriliyor, memurun kafası ile değil, dışıyla uğraşılıyor. Kanun Hükmünde Kararname ile polise türban serbestisi geldi. Bugün polisin böyle bir talebi mi var? Polisin türban takma ile ilgili sorunu, sıkıntısı mı var? Ne polisin böyle bir talebi var, ne de Türkiye'nin böyle bir sorunu var. Türkiye'nin her yerini geziyoruz. Polisin derdi türban takmak değil. Şimdiye kadar böyle bir sorunda yaşanmadı, böyle bir talepte olmadı. Polisin derdi türban takmak değil, polisin derdi 3 bin 600 ek gösterge, polisin derdi teneke kutular içinde ölüme gönderilmek., polisin derdi caddelere, şehirlere döşenen bombalardan şehit olmamak, polisin derdi kanunsuzluğa zorlanmamak, polisin derdi beş saat uykuyla 20 saat çalışmamak" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman'ın Che Guevera ile ilgili sözlerine ilişkin olarak Ağbaba şu değerlendirmeyi yaptı:

"Che'yi dünyada sadece emperyalistler sevmemiştir. Emperyalistlerle İsmail kahraman'ın buluştuğu nokta aynı. İsmail Kahraman'ın geçmişini biliyoruz. Bu ülkenin solcuları, Chei'yi sevenlerin, altıncı filoya karşı mücadele ederken, altıncı filoyu denize dökmek isterken, o dönemin dernek Başkanı İsmail Kahraman onları çiçekle karşılamış, peçetecilik yapmıştır. Che'ye söz söylemek onun haddi değildir. Bugün dünyanın her tarafında Che başkaldırının, insan haklarının, direnmenin, teslim olmamanın simgesidir. Bilmediği, kendisiyle alakalı olmayan bir ülkede, emperyalizme karşı savaşırken can vermiştir. Bugün dünyanın her yanında Che bir kahramandır."

Ağbaba, Adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasının doğru olmadığını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımıcıs Ağbaba'dan Che Guera Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement