CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör ithal eden bir ülke konumuna geldik.

30.10.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör ithal eden bir ülke konumuna geldik. Bizim ne işimiz var Suriye'nin, Mısır'ın, Libya'nın içişlerine karışıyoruz. Şimdi diyorlar ki 'ihracat düştü, turist gelmiyor.' Niye gelsin? Her alanda sorunlarımız var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında geldiği İzmir'de ikinci bölge ziyaretlerini Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ile sonlandırdı. Seçim otobüsü üzerinden partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da Türkiye'nin tarihini değiştireceklerini belirterek destek istedi. İlçe ziyaretlerinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Kimi partililer şehir dışındaki çocuklarına telefonla canlı görüntülü bağlanarak Kılıçdaroğlu'nu izletti.

"TERÖR İTHAL EDEN BİR ÜLKE OLDUK"

İstikrarsızlığın ve sorunun kaynağı bu ülkeyi 13 yıldır yürütenler olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Terör ithal eden bir ülke konumuna geldik. Bizim ne işimiz var Suriye'nin, Mısır'ın, Libya'nın içişlerine karışıyoruz. Şimdi diyorlar ki 'ihracat düştü, turist gelmiyor.' Niye gelsin? Her alanda sorunlarımız var. Bu sorunları aşmak için güç birliği yapmak zorundayız. Şimdi kendisi devlet olmuş bir parti ile mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"13 YILDIR ARMUT MU TOPLUYORDUN"

Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 olarak belirlediklerinde eleştirileraldıklarını ardından AK Parti'nin de asgari ücret vaadini yükselttiğini hatırlatarak, "13 yıldır niye yükseltmedin? 13 yıldır armut mu topluyordun" dedi.

"NE ZAMAN İZMİR'E GELSEM CEBİM KAĞITLA DOLAR"

Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununa çözüm bulmak için hükümetin adım atmadığını savunarak, "Ne zaman İzmir'e gelse cebim kağıtla dolar. 'Oğlum, kızım işsiz ne olur iş bulun' diyorlar. 13 yıldır iktidardalar. Hiç işsizlik sorununu çözeceklerini söylüyorlar mı? Kendi çocukları iş buldu ya herkes iş sahibi sanıyorlar. 6 milyon gencimiz işsiz" ifadelerini kullandı.

"BİR PARTİ ALTINDA BİR ARAYA GELMELİYİZ"

Kılıçdaroğlu, insanların Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduklarını ve huzur ve refah için bölünmemesi ve ayrışılmaması gerektiğini söyleyerek, "Huzur isteyen milyonarlar var. Ama farklı partilerdeyiz. Şimdi bir partinin altında bir araya gelmeliyiz. Bir parti ülkeyi ne hale getirdi, ateş, kan, gözyaşı var. İkinci bir partimiz var o da her şeye 'hayır' diyor. Bir üçüncü parti var oda Türkiye partisi haline gelemedi. Bir parti var ki adam gibi yönetecek, ülke çıkarlarını savunacak o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 9 Düzensiz Göçmen Yakalandı
    11:33 Edirne'de 9 Düzensiz Göçmen Yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:31 Hekimhan'da Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Hekimhan'da cumhur ittifakının MHP'li belediye başkan adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarına hız vererek esnafları ve vatandaşları ziyaret ediyor. Destek amaçlı MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve AK Parti eski milletvekillerinden Öznur Çalık da Tabaroğulları'na eşlik ediyor. Hekimhanlılar, Tabaroğulları'nın projelerini heyecanla dinliyor ve cumhur ittifakının hizmetlerine kavuşmayı bekliyor.

  • Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi
    11:30 Kemer Belediye Başkanı Yaşlılara İftar Yemeği Verdi

    Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla Kemer'de yaşayan yaşlı vatandaşlara iftar yemeği verdi. Başkan Topaloğlu, yaşlı vatandaşlarla sohbet etti ve ihtiyaçlarını sordu.

  • CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi
    11:29 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, 'para sayma' görüntülerine ilişkin ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada şüpheli sıfatıyla yer alan CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade vermek üzere Savcılığa gitti.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Putin: Rusya'nın NATO ülkelerine saldırı planı yok
    11:18 Putin: Rusya'nın NATO ülkelerine saldırı planı yok

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı bulunmadığını ancak Batı tarafından Ukrayna'ya verilecek F-16 savaş uçaklarının nerede olurlarsa olsun meşru hedefleri olacağını söyledi. Putin, Ukrayna'ya F-16 tedarik edilmesinin ve pilotların eğitilmesinin savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini belirtti.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu
    11:17 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçirdiği rahatsızlığın ardından yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösterince hastaneye yatırıldı. Bugün taburcu olan Başkan Ergün, dinlendikten sonra seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor
    11:15 Cam Kemik Hastası Esat Balcı, Tekerlekli Sandalyesiyle Seçmenlerle Buluşuyor

    Düzce'de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp seçmenlerle buluşuyor. Balcı, engelleri ortadan kaldırmak ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyor.


Advertisement