CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

Nevşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu güzel toprakları bir kardeşlik coğrafyasına dönüştüren, kardeşliği ise bir yaşam biçimine çeviren bu güzelliğin kaynağı"...

16.08.2012 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu güzel toprakları bir kardeşlik coğrafyasına dönüştüren, kardeşliği ise bir yaşam biçimine çeviren bu güzelliğin kaynağı elbette ki aşktır. Bu toprakların mayası aşkla yoğrulmuştur" dedi.

Kılıçdaroğlu, 49. Ulusal 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinde, "Yaratılmışların en şereflisi insandır" sözünü bizzat kendi varlığıyla ve hayatıyla kanıtlayan üstün bir ahlak ve erdem dilinin sevgi meşalesiyle dünyayı ışıttığı topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gönül erenlerinin Anadolu'nun verimli coğrafyasına büyülü tohumlar ektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu tohumun adı aşktır. Bu coğrafyayı kutsallaştıran, derin gönül sırlarını bağrında barındıran sihrin adı aşktır. Bu güzel toprakları bir kardeşlik coğrafyasına dönüştüren, kardeşliği ise bir yaşam biçimine çeviren bu güzelliğin kaynağı elbette ki aşktır. Bu toprakların mayası aşkla yoğrulmuştur. 13. yüzyılın güzeli arayan, güzeli anlatan, güzel bir insanın gönül ateşinin 21. yüzyılda hala yanıyor olmasını başka türlü açıklayamayız. Bu toprakların gerçek hazinesi budur. Mevlana'yı, Derviş Yunus'u, Hacı Bektaş'ı içinden çıkardığınız anda bu güzel toprakları birden bire boşaltmış olursunuz. Bu coğrafyayı anlamlarından koparırsınız. Bu güzelliği yitirirsiniz. Anadolu erenleri, hala bu toprakların birlik felsefesinin, kardeşlik kimyasının manevi tasarrufunu elinde tutuyor. 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' hikmeti, yüzyıllar ötesinden kardeşliğimizin kimyasına hediye eden, kardeşliğimizi, dostluğumuzu yıllar öteden bugüne getiren sevgi erleridir onlar. Onları her zaman şükranla yad edeceğiz, onları gönüllerimizin derinliklerinde koruyacağız ve her zaman anacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğer güzele bakmayı unutmuşsak, birbirimizi aşkla sevmeyi unutmuşsak dönüp bunları kendimize tekrardan hatırlatacak yer bellidir. 'Ara, bul' diyor hünkar. Arayıp bulacağız. Referansımız bellidir. Yunus'umuz, Mevlana'mız, Hacı Bektaş-ı Veli'miz, manevi kutup yıldızlarımız olarak yönümüzü gösteriyorlar bize. Yeter ki görmesini bilelim, yeter ki bakmasını bilelim, yeter ki aramasını bilelim" ifadelerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Kim bugün daha farklı durumda olduğumuzu söyleyebilir? Yakın coğrafyamızın yangın yerine döndüğü, milyonlarca Müslüman'ın katledildiği bir zamanın şahitleriyiz. Kim yine Hacı Bektaş'ın, Mevlana'nın, Yunus Emre'nin kuşatıcı bakışına, gönüllerimize merhametle dokunuşuna ihtiyacımız olmadığını iddia edebilir. İnsanlığın vicdanı uyanmak zorunda. İnsanlığın vicdan terazisi yeniden doğru tartmak zorunda. İnsanlık, kaybettiği güzeli yeniden arayıp bulmak zorunda. O halde dönelim toprağımızın bereketli sevgi kimyasına. Yeniden Mevlana'ya çevirelim yüzümüzü. Yeniden Yunus ile hasbihal olalım. Hacı Bektaş-ı Veli'nin dergahında gönüllerimizi yeniden merhamet ve aşk ırmağı ile yıkayalım. Hiç kimseyi ötekileştirmeyelim. Bu güzel coğrafyada barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde yaşamasını bilelim. Dünyada barışı isteyelim, Türkiye'de barışı isteyelim. Barış yolumuz olsun, kutsal kıblemiz olsun." - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement