CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca bombalı saldırıya ilişkin, "Bunun arkasında neler var, hangi güçler var onu takip ediyoruz" dedi.

26.02.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca bombalı saldırıya ilişkin, "Bunun arkasında neler var, hangi güçler var onu takip ediyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnafın sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini aktaran Kılıçdaroğlu, 2009'da 24 saatte 363 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği belirtilen berber Ercan Buyruk'un yeni açtığı salonda tıraş oldu.

Bir kahvehanede basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıyı değerlendirdi. Henüz ellerinde net bilgiler bulunmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, saldırıyı asla doğru bulmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bunun arkasında neler var, hangi güçler var onu takip ediyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin izlediği dış politikanın çöktüğünü öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bu dış politika Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdı. Eğer bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Batı'da televizyonlarda, gazetelerde alay konusu oluyorsa bundan ulus olarak bizim onurumuz rencide oluyor. Dış politikanın bizi getirdiği nokta, dünyada yalnızlaşmak olarak ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Türkiye dünyadan bu boyutta dışlanıyor. Gönül isterdi ki Türkiye, gerçekten de bulunduğu coğrafyanın gereği olarak, bölgesinde lider olabilsin, sözü dinlenen bir ülke olsun, siyasetçiler konuştuğu zaman AB'den, ABD'den, Ortadoğu'dan, Kafkaslar'dan herkes dinlesin, 'Acaba ne oluyor, neler söyleniyor' diye ama bütün bunların hepsini maalesef unuttuk. Geldiğimiz nokta, dış politika açısından son derece dramatik bir nokta. Ne Suriye'de, ne Irak'ta, ne Mısır'da, ne İsrail'de, ne İran'da ne de AB'de bizimle ilgili güzel şeyler söylenmiyor. Baskının, şiddetin arttığı, devlet otoritesinin baskıcı bir hale geldiği süreci yaşıyoruz."

Sadece vatandaşların değil Parlamento'da milletvekillerinin de aynı baskıyı yaşadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Medya da aynı baskıyı yaşıyor. Bakın bugün bir gazetemizde, devletin gönderdiği bir müfettişin yazı işlerine nasıl baktığını hep beraber gördük. Bizim tarihimizde böyle bir şey yoktu. Medyayı biz özgür biliriz, özgür olması lazım. Eğer bir ülkede medya özgür değilse o ülkedeki halk da özgür değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, doğru haber yapılmasının, hükümeti rahatsız ettiğini öne sürerek, "Yandaş medyadan beslenen bir iktidar var, bütün dünyası yandaş medya ile sınırlı dolayısıyla kendisini farklı bir yerde konumlandırıyor, bu da Türkiye'nin, Batı'da itibar kaybetmesine yol açıyor" ifadesini kullandı.

-"Bulunduğu koltuk neyi gerektiriyorsa onu yapsın"

Bir gazetecinin, "Şah Fırat Operasyonu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama geldi. PYD ile işbirliği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Çök özür dilerim ama halkın sözünü kullanmak zorundayım. Yani bir cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Kusura bakmasın her şeye maydanoz oluyor. Cumhurbaşkanıysa, bulunduğu koltuk neyi gerektiriyorsa onu yapsın" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın Hükümeti savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Oradan kaçtılar mı, kaçmadılar mı? Kaçtılar. Vatan toprağını terk ettiler mi, etmediler mi? Ettiler. Süleyman Şah Türbesi'ni imha ettiler mi? Ettiler. Nereden geçtiler oraya Kobani'den gittiler. Dün gazetelerde fotoğraflar vardı, nasıl gittiklerini hepimiz gözümüzle gördük. Başbakan ayrı telden, Cumhurbaşkanı ayrı telden çalıyor. Kim doğruyu söylüyor? Cumhurbaşkanı ise bulunduğu koltuğun hakkını versin, onun gereğini yapsın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhatap almaktan ve eleştirmekten üzüntü duyduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir cumhurbaşkanı az konuşur, öz konuşur, hala bunu kavramış değil. İlla her gün konuşacak. Alsın aynayı karşısına, otursun sabahtan akşama kadar konuşsun. Böylece kendi egosunu tatmin etmiş olur. Hükümeti bıraksın, Merkez Bankası karar alıyor, bu ülkenin Başbakanı var, konuşacaksa Başbakan konuşur. Bu ülkenin Merkez Bankasından sorumlu bakanı var, konuşursa o konuşur, sana ne. Sen icra organının başındaki kişi değilsin ki sen Cumhurbaşkanısın, Oturacaksın orada 77 milyon yurttaşı kucaklayacaksın sen.

Kalkıyorsun hırsızlıkların merkezi olmuş bir vakfa gidiyorsun açılış yapıyorsun. Rüşvetin merkezi değil mi orası? Merkezi. Devletten ihale alanlar, ihalenin bedelini götürüp TÜRGEV'e yatırıyorlar. Bunu bilmeyen mi var. Kalkıyorsun Cumhurbaşkanı olarak, çok özür dilerim ama, utanmadan gidiyorsun orada yurdu hizmete açıyorsun. Böyle rezalet olur mu? Yetti artık bu kadar rezalet. Bu ülke bu kadar rezaleti kaldırmıyor artık. Hırsızlık nerelere ulaştı artık."

-"CHP Parlamento'da olduğu sürece"

Deniz Feneri e.V. bağlantılı davada beraat kararı verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu kararın verileceğini önceden bildiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Adı yolsuzluğa bulaşmış insanı kendi özel uçağına alıyorsun. O özel uçak sana devletin vergileriyle alınan uçaktır. Sen oraya yolsuzluk yapanları bindiremezsin. Bu ülkeye yazık günahtır. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkı senin için kullanıldı, sarayında oturuyorsun. Elektrik masrafını bu ülkenin işçisi, köylüsü, memuru ödüyor. Hala bunun hakkını vermiyorsun. Kalkıyorsun sabah, öğle, akşam gece konuşuyorsun. Yeter yav, yeter artık. Bülent Arınç boşuna söylemiyor 'Bu ülkenin yarısı bize düşman gözüyle bakıyor' diye. Onun yüzünden, bırakın bu ülkeye biraz huzur gelsin. Otur oturduğun yerde adam gibi otur. Böyle rezalet mi olur?"

Kılıçdaroğlu, bir esnafın, "başkanlık sistemi ile ilgili sıkıntı duyduklarını" söylemesi üzerine, CHP'nin Parlamento'da olduğu sürece bu ülkeye başkanlık sisteminin gelemeyeceğini, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Ragıp Tüzün caddesindeki esnafla bir pastanede kahvaltı yaptı, sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi
    17:36 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL Hükümeti döneminde yapılan işlemleri gündeme getirerek, bugünkü hataların örtülmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, iktidarın İsrail ile ticaret konusundaki tutumunu eleştirerek, REFAHYOL Hükümeti dönemindeki İsrail ilişkilerini hatırlattı ve bugünkü yanlışlarına dikkat çekti.

  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi
    17:34 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Mitinge AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Büyükkılıç, hizmet ve yatırım dolu 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, vatandaşların hizmetkarı olmak için mücadele ettiklerini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Cumhur İttifakı'nın başarısına dikkat çekti.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu
    17:32 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Tugay, sanayi sitelerinin şartlarının iyileştirilmesi ve kentin sağlıklı şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde Coşkuyla Karşılandı
    17:29 CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde Coşkuyla Karşılandı

    CHP Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan bir etkinlikte hemşehrileriyle buluştu. Akın, konuşmasında halka hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayarak, seçim sürecinde yaşanan olaylara değindi ve şeffaflık ilkesine vurgu yaptı. Ayrıca, tüm vatandaşları oy kullanmaya davet etti ve sandığa sahip çıkmalarını istedi.

  • Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    17:29 Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Emek Mahallesi'nde 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Alp, yaptığı konuşmada mahalleye yapılacak yatırımlardan bahsetti ve destek istedi.


Advertisement