CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ettiğini belirterek, "Siyaset halka hizmet vermenin bir aracıdır.

23.05.2015 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ettiğini belirterek, "Siyaset halka hizmet vermenin bir aracıdır. Zenginleşmenin aracı değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi Halkevi açılış töreninde, Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin kaşını çatmasını istediklerini söyledi.

İnsanların parklarda özgürce gezebilmesini ve birbirlerine gülümsemelerini istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, kırgınlığın ve kavganın olmadığı güzel bir Türkiye inşa etmeyi istediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, toplum içinde bazı kırgınlık ve kızgınlıkların bulunduğunu ifade ederek, bunları aşabilecek güce ve kapasiteye sahip olduklarını anlattı.

"Yeter ki tercihlerimizi doğru yapalım" diyen Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi'nin sadece Bursa için değil, tüm Türkiye için örnek teşkil eden pek çok projeyi hayata geçirdiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buraya, halkevi isminin verilmesi de sizlerin oylarıyla olmuş. Onun için çok mutlu oldum. Çünkü sonuçta karar veren tek belediye başkanı veya belediye meclis üyeleri olmamalı. Halkın da zaman zaman karar sürecine katılmaları gerekiyor. Buna katılımcı demokrasi diyoruz. Bunu sadece burada değil, birçok yerde de hayata geçirdik. Yaşanacak bir Türkiye'nin anahtarı sizin, bizim elimizde. Hep beraber bu güzel yurdu, ülkeyi gerçekten cennete çevirebiliriz. Huzur içerisinde beraber, kardeşçe yaşayabiliriz."

"Siyaset halka hizmet vermenin bir aracıdır"

Siyaseti, halka adanmışlık olarak kabul ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çünkü siyaset halka hizmet vermenin bir aracıdır. Zenginleşmenin aracı değildir" dedi.

Siyasetin, halkın sorunlarının çözümü için var olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarını çözerken siyaset kurumunun vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmaması gerektiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Her vatandaşa eşit mesafede olmak, onları kucaklamak, onların sorunlarını dinlemek ve bizimde çözümlerimizi onlara aktarmak gibi bir görevimiz var. Gittiğim her yerde ısrarla şu cümleyi kurarım. 77 milyon yurttaşıma aynı gözle bakacağım, hepsini kucaklayacağım. Yeter ki bu ülkede hepimiz huzur içerisinde yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen ve binayı gezen Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, halay çekti

Öte yandan, Kılıçdaroğlu, Yıldırım ilçesindeki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda düzenlenen Artvin Günlerine katılarak beraberindekiler halay çekti. Standları gezen Kılıçdaroğlu'na cağ kebabı ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement