CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede bir tek CHP'li kalsa dahi parlamenter demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz, rejimi asla değiştirmeyeceğiz.

26.11.2016 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede bir tek CHP'li kalsa dahi parlamenter demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz, rejimi asla değiştirmeyeceğiz. Çünkü bu rejimi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıdır. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Nokta." dedi.

Ataşehir Belediyesince ilçenin çeşitli bölgelerinde yaptırılan sosyal yaşam alanlarının açılışı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Örnek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mustafa Saffet Kültür Merkezinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de siyasette karamsarlık olduğunu ve bunun ekonomiye yansıdığını kaydetti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların herkesçe görüldüğünü, terör, işine son verilen on binlerce memur, kamu görevlisi, Suriye'den gelen şehitler ve ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Başbakanın bütün yetkilerini kullanan bir başka yetkili, yetkisiz yetkili. Bütün yetkilerini kullanıyor ve dolayısıyla siyasette bir karamsarlık var. Siyasettin ne olduğu belli değil. Ülke nasıl yönetiliyor ve ülkeyi kim yönetiyor o da belli değil. Bu karamsar atmosfer siyaseti ortaya çıkan kriz ekonomiyi vurdu ve vurmaya devam ediyor. Buradan nasıl çıkacağız? Bunu oy kullanmaya giden çocuğunun geleceğini düşünen, bulunduğu ilin, ilçenin geleceğini düşünen her vatandaşımın düşünmesi ve kendisine sorular sorması lazım. Bu ülke neden bu halde? 2002'de terör yoktu şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. 2002'de bütün komşularımızla aramız iyiydi şimdi bütün komşularımızla kavgalıyız. Suriye'yi, Irak'ı bıraktık, Mısır'ı, Libya'yı hatta Avrupa ülkeleriyle bile kavga ediyoruz. Oysa Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana uygar bir ülkede yaşamak istiyoruz ve medeniyete dönük yüzümüz. Birlikte yaşayalım beraber yaşayalım. Barış içinde yaşayalım. Çocuklarımız hayatlarını kaybetmesinler, güzel okullarda okusunlar, tedavi sorunu, sağlık sorunu çıkmasın. Bütün bunları düşünmemiz gerekirken, bu ülkede kavgayı, acıyı ve göz yaşını yaşıyoruz."

Kılıçdaroğlu, herkesin sorunların çözümü için kendisine sorular yöneltmesi gerektiğini ve bu sorunların çözümünün ise CHP ile mümkün olduğunu ifade etti.

Hangi partinin ülkeyi aydınlığa çıkartacağının cevabının belli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin dış politikasında İran, Suriye, Irak, Mısırla ve Libya olmak üzere Avrupa Birliği ile İsrail ve Filistin ile hangi parti düzeltir? Bu soruyu sorun. Emin olun bu soruyu sorduğunuzda hayatında Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermemiş vatandaş bile, 'bunu ancak Cumhuriyet Halk Partisi yapar' cevabını verir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Düzeltmek zorundayız. Bu ülkeyi uygar ülke haline getirmek zorundayız. Cumhuriyeti kuranlar yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyeti kurarken onu demokrasi ile taçlandırmak istediler. Şu an demokrasimiz giderek bozuluyor." diye konuştu.

Gelinen noktada yaşanan sorunlarda herkesin sorumlulukları olduğunu ve çözümünün de yine birlikte mümkün olacağını aktaran Kılıçdaroğlu, "142 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz 'Demokrasi vardır' diyemezsiniz. On binlerce devlet memurunun ki bunların büyük bir çoğunluğu öğretmen, onları işinden atarsanız devlet memuriyetliklerini ellerinden alırsanız 'O ülkede demokrasi var' diyemezsiniz. Bir milyonu aşkın mağdur aile yaratırsanız, 'Onlar ağaç kökü yesin' derseniz bu ülkede huzuru sağlayamazsınız. Eğer bir ülkede kadın, erkek eşitliğini sağlamazsanız devlette liyakat getiremezsiniz, devleti çökertirsiniz." diye konuştu.

"Bütün sorumlulukları getirip benim omuzlarıma yıkıp 'Gel ey Kılıçdaroğlu bizi kurtar' diyemezsin. Yok öyle." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, hep beraber, hep birlikte omuz omuza mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Benim çocuklarım var, sizin de çocuklarınız var, ben ülkemi seviyorum, siz de seviyorsunuz, ben herkesin aşı, işi olsun istiyorum, siz de herkesin aşı, işi olsun istiyorsunuz. Ben 'Siyasetçi cebini düşünmemeli' diyorum, siz de 'Siyasetçi cebini değil vatandaşı düşünmeli' diyorsunuz. Huzurun ve vatandaşın güvencisi halktır. Ortak bir hareketimiz olmalı, birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte mücadele etmenin yolu aynı düşünceyi, aynı hedefi, aynı amacı dava haline getirmemizdir. Senin çocuğun işsiz peki Ankara'da olan beylerin çocuğu işsiz mi? Sizin çocuklarınız, bu ülkenin yoksul halkının çocukları dağlarda terörle mücadele ederken şehit olup gelirken anneler gözyaşı dökerken, Ankara'daki beylerin çocukları o dağlara gidiyor mu, mücadele ediyor mu? Şimdi şehitler arasında da ayrım yapıyorlar. Şehitler arasında ayrım yapmak bu ülkeyle yapılmış en büyük ihanettir. Şehit şehittir. Bütün şehitlerin başımızın üstünde yeri vardır. Bunu söyledim diye hop oturup, hop kalktılar. Evet oturup kalkacaklar bir daha düşünecekler. Şehitler arasında ayrım istemiyoruz. Bütün şehitlere eşit davranılmalı. Bütün şehitler bu ülkenin onurudur, bu ülkeni gururudur, bayrağın sembolüdür. Şehitler arasında ayrım yapmak bazılarına az para, bazılarına çok para, bazılarına bir daire, bazılarına iki daire. Bunlar olmaz arkadaşlar, doğru değil."

Parlamenter demokratik sistemin savunucusu olacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi 'Parlamenter sistemden vazgeçilip başkanlık sistemine geçelim' deniliyor. Yani rejimi değiştirelim. Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Cumhuriyete ve demokrasiye hep birlikte sahip çıkacağız. Bizim Cumhuriyetimiz kurulurken, 1920 ve 1923'lerde alınteri vardı, kan vardı, gözyaşı vardı, her kuşaktan insanın verdiği mücadele vardı. Birileri geliyor 'Efendim parlamentoda çoğunluğu sağladık, rejimi değiştireceğiz' diyor. Rejim el kaldırıp indirmekle değişmez. Bir ülkenin rejimi tarihi belirler, kültürü, sosyolojik yapısı belirler. O nedenle hepimizin bilmesi gereken arkasında durması gereken konu parlamenter demokrasi sistemini güçlendirmektir. Milli irade diyoruz. Hangi Milli irade? Bir kişinin iradesi mi, milletin iradesi mi? Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede bir tek CHP'li kalsa dahi parlamenter demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz, rejimi asla değiştirmeyeceğiz. Çünkü bu rejimi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıdır. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Nokta."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisiyle birlikte törene katılan CHP'li milletvekilleri ve partililerle Örnek Mahallesi'de yaptırılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Törende Kılıçdaroğlu'na, halk ozanı merhum Neşet Ertaş'ın kullandığı bir bağlama da armağan edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement