CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davada çıkan beraat kararıyla ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesini denetleyen denetim elemanları bizim yetiştiğimiz standartlarda mı yetişti yoksa belli bir cemaatten diye mi getirildiler?

04.03.2017 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davada çıkan beraat kararıyla ilgili, "İzmir Büyükşehir Belediyesini denetleyen denetim elemanları bizim yetiştiğimiz standartlarda mı yetişti yoksa belli bir cemaatten diye mi getirildiler? Eğer bir kişi belli bir cemaate üye diye belli makamlara geliyorsa o devlette liyakattan bahsedilemez, sistem çökmüş demektir." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davada yargılanan ve geçen hafta beraat eden, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu 129 belediye çalışanına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, kendisinin de 10 yıldan fazla vergi denetim elemanı olarak çalıştığını anımsatarak, amirlerinin kendilerine dürüstlüğü, yanlış yapmamayı, kimseyi mağdur etmemeyi ve liyakati öğrettiğini söyledi.

Kin, intikam ve öç alma duygusuyla atılan adımların kavgayı, kamplaşmayı artırdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı başarılı bir belediye başkanı. Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi notundan çok daha yüksek bir kredi notuna sahip. Mali yapısı hem güçlü hem de hesapları şeffaf ama bunları yaptı diye bir belediye başkanı suçlanabilir mi? Küçük siyasi hesaplar ve iktidarda kalma hırsları bu tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor.

Adaleti bağımsız mahkemeler dağıtır. Eğer adalet bir başka otoriteden talimat alıyorsa tarafsızlığını yitirmişse adalet dağıtılamaz. Biz neden yargı bağımsız olsun, yargıçları bir siyasi partinin genel başkan atamasın diyoruz. İşte bunun için diyoruz. Hepimiz için yargı bir güvencedir. Eğer bağımsızlığını yitirip bir siyasi partinin organı olursa adalet dağıtılamaz."

Liyakat esasına dayanan yargı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 6 yıl önce düzenlenen ilk operasyondan bu yana başkan ve ekibinden hiç kuşku duymadıklarını, sonunda beraat ettiklerini ama yaşanan acıların nasıl tamir edileceğini sorguladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arama kararını verenler şimdi hapisteler ama o dönem iktidar bunlara alkış tutuyordu. Biz bağımsız yargıdan olursak, liyakat esasına dayalı bir yargıdan yana olursak emin olun hiçbir zaman bu ülkede sorun çıkmaz. Herkes hata yapabilir ama hata kötü niyetten mi kaynaklanıyor ona bakmak lazım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni denetleyen denetim elemanları bizim yetiştiğimiz standartlarda mı yetişti yoksa belli bir cemaatten diye mi getirildiler? Eğer bir kişi belli bir cemaate üye diye belli makamlara geliyorsa orada devlette liyakattan bahsedilemez, sistem çökmüş demektir."

"Çok etkilendik ancak pozitif bakmak zorundayız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediyeye yönelik iddialara rağmen çalışmalarına devam ettiklerini ve bulduklarını her fırsatta adalet istediklerini ifade ederek, "Hayatında karakol nedir bilmeyen, hapishanenin önünden geçmeyen arkadaşlarımız zamanla alıştılar. Arkadaşlarımız çok etkilendi ama her şeye pozitif tarafından bakmak zorundayız. O zaman da 'bu acının ilacı çalışmak' dedik. Yoksa oturup acımızı düşünürsek çalışamayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement