CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

"(Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu) Rıza Zarraf'ı serbest bırakan hakim eğer bugün belli bir yerde pozisyonunu koruyup belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa o hakimin kendi vicdanı ile o kararları verdiğine ben inanmıyorum"

25.07.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuyla ilgili, "Rıza Zarraf'ı serbest bırakan hakim eğer bugün belli bir yerde pozisyonunu koruyup belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa o hakimin kendi vicdanı ile o kararları verdiğine ben inanmıyorum" dedi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonundaki tutuklamalarla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu operasyonun rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkaran polislere yönelik bir intikam operasyonu olduğunu biliyorum" dedi.

Bazı yargıçların özellikle belli mahkemelere getirildiğini çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Rıza Zarraf'ı serbest bırakan hakim eğer bugün belli bir yerde pozisyonunu koruyup belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa o hakimin kendi vicdanı ile o kararları verdiğine ben inanmıyorum. Yargıç önce kendi vicdanı ile karar verecek ve siyasi otoritenin talimatlarını dinlemeyecek. Savcılık rolünü Erdoğan'ın üstlendiğini biliyoruz. Ergenekon ve Balyoz'da da savcılık rolünü üstlenmişti. O nedenle davaların siyasal bir süreç içine sokulması bizi rahatsız ediyor. Bu ülkede, Erdoğan 'ben yolsuzluk yapmadım' diyorsa yargıya gidip aklanmak zorundadır. Aklanmaktan vazgeçip korkup ya da aklanma sürecini atlatıp, baskı kurup yolsuzlukları ortaya çıkaranların üzerine gidiyorsa bu sağlıklı bir demokrasinin olmadığını bize gösterir. İşin özeti bu."

Kılıçdaroğlu, daha sonra bazı fabrikalarda incelemelerine devam etti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement