CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

"Ülkemizde çatışma olmasın, çatışmaya yer vermeyelim. Ülkemizde huzur olsun" "Uzlaşma demokrasilerin olmazsa olmazlarıdır çünkü demokrasilerde dayatma yoktur"

03.08.2014 01:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde çatışma olmasın, çatışmaya yer vermeyelim. Ülkemizde huzur olsun" dedi.

Malatya'daki temasları kapsamında 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'ne katılan Kılıçdaroğlu, festivalde yaptığı konuşmada, türküler söylenirken bazen hüzünlenip gözyaşı döktüklerini, bazen eğlendiklerini, bazen de coştuklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanı seçimine değinerek, "Gelin hep beraber Anadolu toprağına bereketi ekelim, barışı ekelim, birliği, beraberliği, dirliği, kardeşliği ekelim. Gelin Anadolu'ya Ekmeleddin'i ekelim. Cumhurbaşkanı makamına tarafsız biri otursun. Hiçbir siyasi partinin üyesi olmasın. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olsun. Bütün yurttaşlarına eşit mesafede olsun. Konuştuğu zaman memlekette huzur olsun. Konuştuğu zaman barıştan, huzurdan ve kardeşlikten yana konuşsun. Ayrılık gayrılık yapmasın. Ne inancı nedeniyle ne kimliği nedeniyle kimseyi ayırmasın. 'İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve her zaman bizin başımızın üstünde yer vardır' desin. Böyle bir düşünceyi dile getirsin" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananlara da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bakın Ortadoğu'ya, kan gövdeyi götürüyor. Yazık günah değil mi? İnsanlar ölüyor, kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Hepimiz televizyonlardan izliyoruz, radyodan dinliyoruz ve hepimiz hüzünleniyoruz. Neden 21. yüzyılda böyle bir çatışma var? Bir mezhep çatışması var, bir ırk çatışması var. Neden Filistin'de insanlar ölüyor? Bütün bunları her gün biz düşünüyoruz ve şükrediyoruz. Ülkemizde çatışma olmasın, çatışmaya yer vermeyelim. Ülkemizde huzur olsun, anneler huzur içerisinde çocuklarını okula göndersin. Her evde huzur olsun, barış olsun, birlik olsun, dirlik olsun. Her evin geliri olsun, her evde bereket olsun, her evde kadınlar bereketle tencerelerini kaynatsın. Biz bunu istiyoruz."

"Demokrasilerde dayatma yoktur"

Bunları istedikleri için 10 Ağustos'a önem verdiklerini ve "Gelin hep beraber bu topraklara bereketi, huzuru, dostluğu, kardeşliği ekelim" dediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı makamına oturan birinin ağırlığı önemlidir, sözü önemlidir. Bilge birisinin olması lazım orada. Orada bilge birisi, bilgili birisi, geçmişi temiz birisi, huzur yaratan, huzur veren birisi, yurttaşları arasında ayrım yapmayan birisi, hiçbir siyasi partiye mensubiyeti olmayan birisi... Yüksek bir yerde oturuyor, güzel bir yerde oturuyor. Bayrağımı temsil eden bir yerde oturuyor. Benim o insana güvenmem lazım. O insanın hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğine inanmam lazım. Bu inançla biz onu ( Ekmeleddin İhsanoğlu'nu) önerdik ve çok güzel bir tablo ortaya çıktı. 9 siyasi parti, her birimizin görüşü farklı ama demokrasiye çok önemli bir katkı yaptık. Uzlaşma kültürünü getirdik. 9 siyasi parti, bir kişi üzerinde uzlaştı, uzlaştık. Uzlaşma demokrasilerin olmazsa olmazlarıdır çünkü demokrasilerde dayatma yoktur."

Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde Evliya Çelebi gibi gezdiğini dile getirerek, "Sizlerin de mutlaka çalışmasını istiyorum. Hepimiz çalışacağız, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak için hepimiz çalışacağız. Sorumluluğu yerine getirmek için hepimiz çalışacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiyesine yeni Türkiyeler katmak için hepimiz çalışacağız. Kadın erkek eşitliğini bu ülkeye getirmek için hepimiz çalışacağız. Cumhuriyet'in değerlerini yüceltmek için hepimiz çalışacağız" diye konuştu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Kılıçdaroğlu'na festivale katılımından dolayı plaket ve saz hediye etti.

Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitmek üzere Malatya'dan havayoluyla ayrıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement