CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

"Bayrağımızı temsil edecek bir kişiyi, dürüst bir kişiyi, namuslu bir kişiyi, ülkesini, vatanını, insanını seven bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız" "Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamayı öğrenelim"

05.08.2014 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayrağımızı temsil edecek bir kişiyi, dürüst bir kişiyi, namuslu bir kişiyi, ülkesini, vatanını, insanını seven bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlediği mitingde, Ortadoğu'daki  savaşın bitmesini sağlayacak, itibarı olan kişinin Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledi.

İhsanoğlu'nun Ortadoğu'yu bildiğini, 57 İslam ülkesini yönettiğini, Filistin'deki iç kavgayı, iç savaşı bitirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kudüs nişanı ödülü kendisine verildi. O ülkeyi, 57 ülkeyi dirayetle yöneten bir insan elbette Türkiye Cumhuriyeti'ne de cumhurbaşkanlığı yapabilir. İtibarı olan birisi. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu zaman eminim ilk el atacağı konu Ortadoğu olacaktır. Orada akan Müslüman kanını durduracaktır.  Bakın bayrağımız indirildi. 49 vatandaşımız rehin ama Erdoğan ağzını açıp, IŞİD'e törör örgütü diyemiyor. Hangi gerekçeyle diyemiyor. Çünkü silahlarını o verdi de onun için diyemiyor. Silahlarını verdi. Tırların içerisinde yakalanan silahları biz biliyoruz. Belgelerini açıkladık. O nedenle söylüyoruz ki hep beraber çalışacağız."

Kılıçdaroğlu, Evliya Çelebi gibi Türkiye'yi gezdiğini ve cumhurbaşkanı seçimi için çalıştığını ifade etti.

Partililerden de bu konuda çalışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "10 Ağustos'a az kaldı. Sizler de çalışın. Sizler de uğraşın. Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacak. Beraber mücadele edeceğiz. Beraber kavgasını vereceğiz.  Bayrağımız temsil edecek bir kişiyi, dürüst bir kişiyi, namuslu bir kişiyi, ülkesini, vatanını, insanını seven bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bazı kişilerin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yeteri kadar tanımadığını söylediğini, kendisinin de İhsanoğlu'nu bütün dünyanın bildiğini ifade ettiğini aktardı.

İhsanoğlu'nun, Bülent Ecevit döneminde devlet üstün hizmet madalyası verilen, adına uluslararası ödül düzenlenen, bilgili birikimli bir kişi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Erdoğan ne diyor, 'Vay sen nasıl profesörsün' diyor. Senin profesörlüğü anlatacak, anlayacak kapasiten yok. Ben ne söyleyeyim sana. Diyorum ki 5 yabancı dili ana dili gibi biliyor. Diyor ki biz oraya tercüman mı alacağız. Sen Türkçe'yi bile doğru dürüst konuşamıyorsun ne diyeyim ki ben sana. Kendisinde yok ya kendisinde olmayanı küçültüyor. Oysa bilgi birikimi önemlidir. Bilgiyle devlet yönetilir. Akılla devlet yönetilir, uzlaşmayla devlet yönetilir, barışla devlet yönetilir. Devlet kavgayla öfkeyle yönetilmez."

Kılıçdaroğlu, iki adaydan birisi konuştuğunda insanın içinin huzur dolduğunu, bu adayın yerinde ve zamanında konuştuğunu söyledi. Diğer adayın ise ne söyleyeceğinin belli olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Öbürü konuşuyor ağzını açtığı zaman milletin tüyleri diken diken. Ne söyleyeceği belli değil.  Nerede duracağı belli değil. Freni tutmayan kamyon gibi gidiyor. Ya arkadaş bir sus, bir konuşma. Bir millet rahat etsin. Emin olun barıştan yanaysanız Ekmeleddin İhsanoğlu, savaştan yanaysanız Recep Tayyip Erdoğan, tercih önünüzde. Emin olun bakın cumhurbaşkanı olduğu gün eğer öyle bir şey olursa ilk yapacağı şey acaba biz nasıl milleti birbirine düşürürüz..."

"Yazık, günah değil mi"

Kılıçdaroğlu, bir kişinin daha adayken insanları etnik kimliği, inancına göre bölmeye kalktığını belirterek, "Yazık, günah değil mi. Hepimizin bir düşüncesi var, hepimizin bir kimliği, inancı var. İnançlarımıza saygılıyız, kimliğimize saygılıyız" dedi.

Gittiği  her yerde insanın kimliği ve inancıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu ve başının üstünde yeri bulunduğunu söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları aktardı:

"Ben insanımı bölmem, insanımı ayrıştırmam. Nerede oturursa otursun kimliği ne olursa olsun inancı ne olursa olsun, inancı baş tacı yapan bir gelenekten geliyorum. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Halkın partisiyim. Bakın şimdi değerli arkadaşlar konuşuyor ya sözde bir sürü şey söylüyor. Size tipik bir örnek vereceğim. IŞİD Irak'ta Hz. Yunus'un türbesini bombaladı. Onlarca cami bombaladı, türbe bombaladı. Siz Erdoğan'ın konuştuğunu duydunuz mu ama Mısır'da bir kızcağız öldürüldü Türkiye'de ağladı. Eyvallah ağlasın bir şey demiyoruz. Hiç kimsenin ölümünden birisinin sevinmesini de istemem. İnsanın değerli bir varlık olduğuna inanırım ben ama cami bombalanıyor, tık yok. Türbeler bombalanıyor tık yok. 49 vatandaş rehin tık yok çünkü asıl rehin Recep Tayyip Erdoğan."

" İstanbul'da cami kundakladılar"

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir caminin IŞİD militanları tarafından kundaklandığını, Kuran'ı Kerim'in yakıldığını öne sürdü.

Milletvekili Ali Özgündüz'ün, yanan Kuran'ı getirerek TBMM kürsüsünde konuştuğunu ve yakanları kınadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şey söylediğini duydunuz mu, bir şey yaptığını duydunuz mu. Sözde dindar kesiliyor. Dindar değil dinci. Din ticareti yapıyor. Onun için anlatıyorum size bunları" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Anadolu topraklarının bereketli topraklar olduğunu, bu topraklarda Mevlana,  Hacı Bektaşı Veli, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Yunus Emre ve Köroğlu'nun yetiştiğini söyledi.

Anadolu topraklarına "huzur, barış, kardeşlik ve refah ekme" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

"Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamayı öğrenelim. Gelin bunları ekmek için Ekmeleddin'i seçelim.  O bilge bir insan, bir bilim insanı o aynı zamanda yüksek ahlaki değerlere sahip bir insan. O aynı zamanda uluslararası çok önemli bir yönetici o aynı zamanda devlet üstün hizmet madalyası alan bir kişi. O aynı zamanda adına uluslararası ödül düzenlenen tek Türk. O nedenle devletine saygın devletine bilgin böylesine bilge bir insanı cumhurbaşkanlığı koltuğunda görmek hepimizi gururlandıracaktır. Emin olun sadece Türkiye değil dünya da bunu bekliyor, Ortadoğu da bunu bekliyor. Barış için huzur için bunu bekliyor. Gelin barışı ve kardeşliği yeniden inşa edelim. Sandığa gidelim düşünerek gidelim, oyumuzu kullanalım Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı yapalım."

Kılıçdaroğlu, bir insanın hata yapabileceğini ve hatasını kabul edebileceğini ancak milletin gözünün içine baka baka yalan söylemenin devlet adamı kimliği taşıyan birisine yakışmayacağını vurguladı.

Konuşmasını bir fıkrayla tamamlayan Kılıçdaroğlu, 14 siyasi partinin bir aday üzerine uzlaştığını ve demokrasiye katkı yaptığını belirterek, "Uzlaştığımız aday Ekmeleddin İhsanoğlu. Hepinize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

- Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement