CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da

Partisinin TBMM 24. Dönem 5. Çalışma Toplantısı için Antalya'ya gelen Kılıçdaroğlu, geçen hafta sel felaketinin yaşandığı Manavgat ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu Kılıçdaroğlu: "Kapalı kapılar ardında birileri oturuyor, masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet.

01.11.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreci adı altında kapalı kapılar arkasında bir şeylerin konuşulduğunu, ne söylendiğini, hangi sözlerin verildiğini kimsenin bilmediğini savunarak, "Kapalı kapalı ardında Türkiye'nin en temel sorunu çözülmez" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM 24. Dönem 5. Çalışma Toplantısı için geldiği Antalya'da, geçen hafta sel felaketinin yaşandığı Manavgat ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, genel sağlık sigortasıyla ilgili bir soru üzerine, genel sağlık sigortası geldiğinde sağlığın parasız olacağının, 18 yaşına kadar hiç kimsenin 5 kuruş para ödemeyeceğinin söylendiğini, gelinen noktada sadece bir noktada değil birçok noktada para ödendiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Hastaneye gidiyorsunuz para ödüyorsunuz, ilaç alıyorsunuz para ödüyorsunuz, emekli aylığı alıyorsunuz oradan da kesilmiş, özel hastanelere gidiyorsunuz orada da para ödüyorsunuz. Sosyal devlet nerede" diye konuştu.

Çözüm süreci

Çözüm süreciyle ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, baştan beri böyle bir çözüm süreci olmayacağını söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

"İki taraf birbirine güvenmiyor. İki taraf masaya oturmuş, ne konuştuklarını bilmiyoruz. Biz ne dedik, bu işi çözecekseniz şeffaf olacaksınız. Toplumsal desteğiniz olacak, neyi nasıl yapacağınızı çıkıp millete anlatacaksınız. Kapalı kapılar ardında birileri oturuyor, masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu konuşuyor, ne konuştuklarını biz bilmiyoruz, ne söylediklerini de biz bilmiyoruz, hangi sözler verildi, hangi taahhütler verildi onları da bilmiyoruz. Kapalı kapılar ardında Türkiye'nin en temel sorunu çözülmez, çözümsüzlük üretirsiniz. Zaten bu hükümetin de gitme zamanı geldi. Akılla yönetilir bir ülke, akılsızlıkla değil. Aklı devre dışı bırakırsanız kaosu yaratırsınız. Bakın şiddet geldi, 40 vatandaş öldü. Niye öldü, bunun hesabını kim verecek? Normal demokrasilerde bunun hesabını veren bir siyasi otorite olur, bizde hükümet sorun olmaya başladı. Kendisi sorun olan bir hükümet sorun çözemez."

Manavgat'taki sel felaketi

Manavgat'ta yaşanan sel felaketinin ardından esnafın büyük bir zararla karşı karşıya kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, zararın bir an önce ödenmesi gerektiğini kaydetti.

CHP milletvekillerinin de konuyla ilgili bir meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge vereceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in felaket sırasında Antalya Büyükşehir Belediyesini yanında göremediği için son derece üzgün olduğunu da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Özellikle bazı kanalların zamanında temizlenmesi gerekiyordu. Çünkü Büyükşehir Belediye Yasası çıktıktan sonra altyapı tümüyle büyükşehire devredilmişti, belediyenin yapacağı bir şey yoktu. Büyükşehir Belediyesi görevini biraz ihmal etmiş, umarım bundan sonra böyle bir şey olmaz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement